Najnovije

Merkelova lansira "novi koncept" za problem izbeglica

BERLIN - Nemačka želi da sutra usvoji novi koncept koordinacije izbegličke pomoći i šefa Kancelarske službe, Petera Altmajera, imenuje za centralnog partnera ukupne političke koordinacije u svim aspekatima aktuelne izbegličke situacije, saznaje danas politički magazin "Špigl" u onlajn izdanju.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

"Već nedeljama vlada haos u izbegličkom pitanju i sada je Angeli Merkel dosta toga. Ukupna koordinacija mora biti povezana u Kancelarskoj službi. To je šamar ministru unutrašnjih poslova", navodi ovaj magazin, uz fotografiju Merkelove i njenog ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera. Magazin piše da se interno vrše pripreme za jednu trajnu krizu i da Altmajerova koordinacija treba i dalje da spada u nadležnost ministra, ali pod vođstvom Kancelarske službe. "Pomoć izbeglicama u Nemačkoj deluje loše organizovano i sa svih strana stiže kritika. Sada stiže novo restrukturisanje, predvodnička uloga je na Kancelarskoj službi. Merkel želi da njeni sopstveni ljudi imaju odgovornost", piše ovaj magazin.
Pročitajte još:Prvi susret ruskih i američkih aviona na nebu Sirije: Amerikanci nišanili u RuseRUSIJA SE SPREMA: Sutra je jedan od najznačajnijih datuma za Putina!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA