Najnovije

"Samo Rusija spasava Srbiju dužničkog ropstva"

Potpredsednik Srpske radikalne stranke SRS Milorad Mirčić smatra da samo čvrsto strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom može da spasi Srbiju teškog dužničkog ropstva u kome će se naći posle prodaje "Telekoma", "Elektroprivrede Srbije" i "Dunav osiguranja".
Milorad Mirčić (Foto: Kanal 9)

Milorad Mirčić (Foto: Kanal 9)

- Iz Evropske banke za obnovu i razvoj najavljena je neminovna prodaja `Telekoma`, EPS-a i `Dunav osiguranja`. Posle toga Srbija više neće imati šta da proda i zapašće u teško dužničko ropstvo iz koga ga jedino može spasiti čvrsto, strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom - rekao je Mirčić. On je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu istakao da bi Srbija strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom trebalo da uspostavi hitno, i to prema "grčkom modelu". - Grčka se sprema da potpiše 30-godišnji ugovor o saradnji sa Ruskom Federacijom. Ugovorom je predviđen izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Grčke u Rusiju, a Rusija je čak spremna da deo tih proizvoda avansno plati. Grčka će tim ugovorom takođe dobiti gasovod koji će joj omogućiti da samo po osnovu transporta gasa ostvaruje ogromne prihode - rekao je Mirčić. On je kao najbolji primer korisnih efekata od promišljene saradnje sa Ruskom Federacijom naveo Republiku Srpsku. - Dobro promišljena saradnja Republike Srpske i Ruske Federacije doprinela je da Srpska danas daleko odskoči od Federacije BiH u ekonomskom pogledu. Srpska je upravo zbog te saradnje, prema realnim ekonomskim i finasijskim pokazateljima, daleko odmakla i od Srbije - naveo je Mirčić. On smatra i da bi Srbija morala da "zamrzne" svoje trenutne odnose sa Evropskom unijom jer od nje ne dobija ništa, osim novih zaduživanja kao i uslova kojim je nemoguće udovoljiti.
Pročitajte još:Zgrada Evropskog parlamenta evakuisana zbog čoveka sa motornom testeromŠešelj progovorio o tajnim razgovorima sa Miloševićem
Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA