Najnovije

Olimpijakos u finalu Evrolige

MADRID - Košarkaši atinskog Olimpijakosa plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige savladavši večeras u prvoj polufinalnoj utakmici ekipu moskovskog CSKA sa 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).
Basket (Foto: filipinotimes.ae)

Basket (Foto: filipinotimes.ae)

Grčki tim napravio je spektakularan preokret u završnici dramatičnog susreta, a junak je bio iskusni Vasilis Spanulis, koji je postigao 11 poena u poslednjih pet minuta, uključujući neverovatnu trojku devet sekundi pre zvuka sirene kojom je, praktično, i rešen pobednik. Favorizovani Moskovljani bili su bolji i sigurniji u većem delu utakmice, imali su i vođstvo od 11 poena (61:52), ali su u završnici neshvatljivo pali u igri. Tome je značajno doprinelo i nešto slabije izdanje glavne uzdanice, srpskog plejmejkera Miloša Teodosića, koji nije imao svoje veče. Za 23 minuta provedenih na parketu ubacio je osam poena, uz pet asistencija. Olimpijakos je na majstorski način iskoristio sve greške protivnika i potpuno zasluženo izborio treće finale fajnal-fora u poslednje četiri godine. Uz Spanulisa, grčki klub do trijumfa su predvodili Printezis sa 14 i Slukas sa 10 poena, dok su u ekipi CSKA najefikasniji bili De Kolo sa 18 i Kaun sa 11.
Pročitajte još:Juventus remijem u Madridu stigao do nove šanse za evropsku krunuBajernu pobeda, Barseloni finale
U borbi za četvrtu titulu Olimpijakos čeka pobednika drugog polufinalnog susreta, u kojem od 21 sat igraju Real Madrid i Fenerbahče. Finale završnog turnira Evrolige na programu je u nedelju od 20 sati. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA