Najnovije

Litvanija savladala Italiju i zakazala duel protiv Srbije

Reprezentacija Litvanije savladala je posle produžetaka reprezentaciju Italije sa 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6). Litvanci će se za finale boriti protiv naše reprezentacije.
Litvanija u polufinalu (Foto: Printskrin)

Litvanija u polufinalu (Foto: Printskrin)

Igralo se žestoko. Litvanci su vodili gotovo čitav meč ali kada je bilo najbitnije Barnjani je vraćao Italijane u igru. Na 32 sekunde pre kraja meča Galinari je izjednačio rezultat na 79-79. Do kraja regularnog dela i jedni i drugi su mogli do pobede ali su ruke zadrhtale. U produžetku dominirali su Litvanci koji su taj perido igre rešili sa 16-6 i tako slavili protiv Italijana. U redovima pobednika istakli su se Jonas Valančijunas 26p, 15sk, Jonas Macijulis 19p, 10sk, 3as, Mantas Kalnietis 14p, 2sk, 11as i Mindaugas Kuzminskas 13p, 3sk, 3as. Kod Italijana po navici najbolji su bili NBA igrači Andrea Barnjani 21p, 5sk, Danilo Galinari 17p, 6sk, 4as i Marko Belineli 18p, 2sk, 4as uz njih još je samo Alesandro Đentile bio raspoložen sa 12p, 4sk dok su ostali potpuno podbacili.
Pročitajte još:Rutinska pobeda reprezentacije SrbijeNOVI HIT: Nakon folk, stigla i pank verzija košarkaške himne (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA