Najnovije

OCCRP: Milo Đukanović - najveći kriminalac 2015. godine

PODGORICA - U svim životnim sferama se na kraju svake godine proglašava "ličnost godine", a crnogorski premijer, Milo Đukanović, nosilac je titule - najveći kriminalac 2015. godine.
Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

NJemu je ovu titulu dodelila organizacija OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), odnosno, međunarodna organizacija koja se bavi izveštavanjem o organizovanom kriminalu i korupciji. U obrazloženju se navodi da je on tvorac najveće kleptokratije i organizovanog kriminala na svetu, te da nikada zvanično nije radio ništa, sem što se bavio politikom. Svake godine ova organizacija nominuje po jednu ličnost, a među dosadašnjim dobitnicima su Vladimir Putin, ruski predsednik, Ilham Alijev, predsednik Azerbejdžana, a titula je dodeljena i parlamentu Rumunije. Organizaciju čini više međunarodnih nevladinih organizacija i preko 50 novinara. Đukanović se povezuje sa italijanskom mafijom, švercom cigareta, te vodećim balkanskim kriminalcima. O samoj međunarodnoj organizaciji se ne zna mnogo, ali obzirom da je titulu kriminalca dodelila Vladimiru Putinu, političaru koji je poznat upravo po razbijanju organizovanog kriminala i korupcije koja je ostala kao nasleđe raspalog SSSR-a, veliko je pitanje koliko je organizacija objektivna, a koliko politički motivisana.
Pročitajte još:NE, NE IDE U „RIKVERC“: Novi ruski supertajni lovac (VIDEO)PRAVOSLAVCI, DANAS JE NAJVAŽNIJI DAN ZA MUŠKARCE: Ovo obavezno morate da uradite
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA