Najnovije

ANDRIJA MANDIĆ: Kad dođemo na vlast, povući ćemo priznanje Kosova!

Samo pet dana pred održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Andrija Mandić, lider opozicionog Demokratskog fronta i predsednik Nove srpske demokratije, poručuje da je uveren da će Milo Đukanović posle više od dve decenije izgubiti vlast u Crnoj Gori. On tvrdi i da će nova crnogorska vlada biti bez DPS-a, da će na jednoj od njenih prvih sednica biti doneta odluka kojom se povlači priznanje Kosova, kao i da će Rusija ponovo postati najvažniji partner Crne Gore u mnogim oblastima.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Ocenjujući da je “jedan od najtežih udara koji je Đukanovićev režim naneo Crnoj Gori, udar na tradicionalni moral i veleizdajnički odnos prema našim tradicionalnim prijateljima - Srbiji i Rusiji”, te da “nema sramnije odluke u istoriji Crne Gore od odluke o priznanju Kosova”, mandić naglašava da će “tu ljagu hitno izbrisati”.
- Na jednoj od prvih sednica naše vlade biće doneta odluka kojom se povlači priznanje Kosova. Isto važi za ukidanje sankcija Rusiji. Diktatorski režim decenijama bezuspešno pokušava da ubedi narod Crne Gore da su nam Srbija i Rusija, na koje smo istorijski jedino i uvek mogli da se oslonimo, neprijatelji, a da su nam prijatelji oni koji su nas bombardovali i napadali našu zemlju. Posle 16. oktobra Rusija će ponovo postati najvažniji partner Crne Gore. Isto važi za odnose sa Srbijom - kaže Mandić.
- Na ovim izborima odlučna borba vodi se između Demokratskog fronta i DPS-a, to jest Mila Đukanovića. Narod se u Crnoj Gori probudio i na nedavnim protestima pokazao da je jedinstven i da je dogorelo do nokata. U Crnoj Gori imamo situaciju gde je država ne samo pokradena već je režim učinio sve da uništi osnovne vrednosti na kojima je ovdašnje društvo počivalo, upravo da bi mogao da realizuje svoje kriminalne projekte i istovremeno donese izdajničke odluke kojima je Crnu Goru posvađao sa rođacima i komšijama. Đukanović je za 27 godina vladanja - gospodarenja doveo Crnu Goru i njene građane u takvo stanje da oni, osim zastrašivanja, ucena i dalje pljačke više nemaju šta da izgube - kaže Mandić.
Mirna promena vlasti
On dodaje da očekuje i da se nada da će doći do mirne demokratske smene vlasti - “prve takve u Crnoj Gori”.
- Nadam se da režim neće ponoviti ono što je učinio na proletošnjim narodnim protestima, kada je bio ozbiljno uzdrman i preduzeo brutalne mere da bi se održao na vlasti. Razne prljave igre režima su bile vidljive i u ovoj kampanji, mi moramo biti krajnje oprezni i sprečiti ih u nameri da izazovu bilo kakve nemire i destabilizuju izborni proces, u kojem će biti formirana prva demokratski izabrana vlast i najzad biti ukinuta diktatura u Crnoj Gori - kaže Mandić.
Pobeda Demoktaskog fronta Crnoj Gori bi, prema Mandićevom mišljenju donela, pre svega “slobodu i realnu demokratiju”.
- Mi smo već objavili naš program 707 mera. Planiramo da otvorimo 20.000 novih radnih mesta, pokrenemo stimulativne programe kojima će država pomoći sve građane koji imaju zdrave privredne projekte... Osnovna ideja je da Crna Gora zapravo počne da radi i proizvodi sopstvenu, realnu vrednost, a ne da se ekonomska politika bazira na pljački državnih resursa, a socijalna na nagomilavanju državne administracije. Jednokratno ćemo otpisati dugovanja za struju i komunalije, poreze na imovinu...
Nije lako Milu da ode
Na pitanje kako bi se Milo Đukanović nosio sa porazom, lider Demokratskog fronta odgovara da njemu svakako nije lako da ode s vlasti.
- Nije to samo moć navike i korumpiranost vlašću. Kod njega je prisutan i realni strah od posledica višedecenijske pljačke i izdajničke politike koju je vodio. Sva kriminalna dela, bila njegova ili njegovih saradnika, biće procesuirana u okvru pravnog sistema. Đukanović je toga svestan i zato i pokazuje ovoliku nervozu u ovoj kampanji. Isplivaće na videlo i biće sankcionisano svako protivpravno delo preduzeto od strane odlazećeg režima. On što ćemo mi osigurati jeste da mu ne dozvolimo da izazove bilo kakvu nestabilnost koja bi kompromitovala izborni proces - kaže Mandić i dodaje da će Vladu formirati sa svim zainteresovanim opozicionim strankama, te da je osnovni princip - da u našoj vladi jedino ne bude DPS. Izvor: Alo

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA