Najnovije

Hrvatskoj omladini iz Tivta prijalo ''Ubij Srbina“ (FOTO/VIDEO)

Za učenike hrvatske nastave iz Tivta koji su prisustvovali meču tzv. Kosova i Hrvatske u Skadru, na kome su hrvatski i albanski navijači zdušno skandirali ''Ubij Srbina“ kako piše Radio Duks ''atmosfera na stadionu bila je navijački uzavrela, vesela i nadasve ugodna“.

Hrvatska omladina u Skadru (Foto: Radio Duks)

''Oduševljeni igračima i njihovim ležernim pristupom, učenici su nastavili razgledavati Skadar napeto čekajući početak utakmice koja je bila zakazana za 20:45h. Atmosfera na stadionu bila je navijački uzavrela, vesela i nadasve ugodna, a najveseliji trenuci bili su golovi hrvatske reprezentacije koja je sa 6:0 slavila protiv Kosova. Sretni i puni dojmova, učenici su krenuli svojoj kući znajući da su doživjeli iskustvo koje nikada neće zaboraviti“, navodi se u izveštaju na sajtu Radio Duksa.

Objava Radija Duks (Foto: skrinšot IN4S) Kako piše Radio Duks odlazak na utakmicu Kosovo-Hrvatska u Skadru organizovalo je Hrvatsko nacionalno veće Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa, Hrvatski fudbalski savez i LEDO Crna Gora. Radio Duks koji je poluzvanično glasilo HGI nastavio je tako da promoviše ustašku ideologiju. Jedina stranka u Crnoj Gori sa hrvatskim nacionalnim predznakom tokom kampanje za tivatske lokalne izbore dovodila je Josipa Pečarića koji je tražio da se ustaški pozdrav iz Drugog svjetskog rata – “Za dom spremni”, uvede kao službeni pozdrav hrvatske vojske. Ovaj hrvatski i akademik Dukljanske akademije širi preveliki ustašluk čak i za hrvatsku desnicu, a njegovo učenje je očigledno pustilo korenje u Radio Duksu. Zanimljivo je da je Radio Duks 2014. godine javno prozvao arhijerejskog namesnika bokokotorskog, Momčila Krivokapića zato što je u intervjuu za IN4S rekao da je ''Tivat bio ustašoidni grad“. Da je konstatacija oca Momčila i te kako utemeljena u istini i da se hrvatski radio u Tivtu i HGI ne odriču Pavelićeve ideologije pokazuje i članak hrvatskog Radio Duksa o oduševljenju hrvatske mladeži iz Tivta navijanjem u Skadru. Izveštaji sa utakmice svih portala i medija govore da je sramotno skandiranje organizovano tako da se sa tribine na kojoj su bili smešteni hrvatski navijači čulo ''Ubij“, a domaći navijači zatim su odgovarali sa ''Srbina“. Nakon toga međusobno su se nagradili aplauzom, a zatim je ceo stadion zajedno skandirao „Ubij, ubij, ubij Srbina!“. Novinari iz Albanije javili su kako se na tribini s hrvatskim navijačima čulo i skandiranje „Za dom spremni“ i „‘Ajmo, ‘ajmo ustaše!“. Navijači Kosova i Hrvatske su i uoči utakmice u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole. Na video snimku objavljenom na Jutjubu vidi se kako grupe kosovskih i hrvatskih navijača, posle uzvika „Kosovo, Kosovo“ i „Hrvatska, Hrvatska“, zajednički počinju da skandiraju ''Srbe na vrbe“, a potom više puta ''Ubij, ubij Srbina…“. Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA