Najnovije

A OD TATE... HIDROELEKTRANA! Milo veruje da sve ostaje u porodici, zato je dao posao sinu!

Blažo Đukanović, sin crnogorskog premijera suvlasnik firme "BB solar" dobio je koncesiju da gradi male hidroelektrane na vodotoku Bistrica u Kolašinu, zahvaljujući odluci Vlade Crne Gore.

Milo Đukanović (Foto: Sinhua)

Odluku u ime države potpisuje Milo Đukanović, a ugovor o koncesiji ministar ekonomije Vladimir Kavarić. Tako će "BB solar" dobiti koncesiju na 30 godina u okviru koje za godinu dana mora završiti poslove projektovanja, a za još dve izgraditi hidrocentrale.
Ova firma podnela je Ministarstvu održivog razvoja zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju male hidroelektrane Bistrica i to pet meseci pošto je to ministarstvo odbilo da im ispoštuje zahtev za gradnju male HE Slatina na istom vodotoku kod Kolašina, na katastarskim parcelama koje su u vlasništvu porodice Dulović. Kao razlog tada je rečeno da nije urađeno hidrološko istraživanje i da je za izdavanje dozvole potrebna izrada lokalne studije. Sada su sve nejasnoće očigledno prevaziđene, pa će za koju godinu Kolašinci moći da dobijaju struju sa male hidrocentrale Bistrica, ali i da je plate.
Vlasnici malih elektrana u Crnoj Gori imaju status povlašćenog proizvođača i njihovu struju će otkupljivati Elektroprivreda, dok će trošak plaćati svi potrošači - preko stavke na računu za podsticanje proizvodnje obnovljivih izvora energije. Izvor: Novosti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA