Najnovije

UDRUŽENJE PORODICA SA KIM: Uhapsite albanskog lobistu Čedu, Bagzijeve optužbe sve govore!

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih sa KiM zahteva hapšenje lidera LDP Čedomira Jovanovića, političara koji lobira za nezavisno Kosovo, i koji je bio deo DOS-ovskog režima koji je oslobodio hiljade albanskih zločinaca, čime je onemogućena njihova razmena za otete Srbe, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Čedomir Jovanović u šrkipcu (foto: Jutjub printskrin)

Kako se ističe, odluka DOS-ovskog režima da se iz srpskih zatvora oslobodi 2.108 albanskih terorista i zločinaca bila je kobna za porodice kidnapovanih Srba. Zbog svega toga, Udruženje upozorava da bi bilo kobno da Čedomir Jovanović nakon izbora ponovo dođe na vlast ili da dobije poslanički imunitet. Zbog toga podsećaju tužioca da može da pokrene krivični postupak već na osnovu brojnih optužbi koje je izneo Bagzi. "Zaštićeni svedok Dejan Milenković - Bagzi je tužilaštvu i sudijama DOS-ovskog režima u procesu ubistva premijera Đinđića, tvrdio: "5. oktobra 2000. godine Čedomir Jovanović je sa više maskiranih terorista napao Policijsku stanicu Stari grad, koja se nalazi u ulici Majke Jevrosime. U tom napadu su razoružali policajce i iz magacina odneli sanduke sa puškama i pištoljima. Na pitanje tužioca Miljka Radosavljevića: "Gde je odneto ukradeno naoružanje?", rečeno je da je Čedomir Jovanović predao isto Buhi Čumetu". 
Dalje se nastavlja o drugim optužbama protiv Čedomira Jovanovića gde je Bagzi dao šokantnu izjavu: "Ja sam lično predao kovertu sa milion i po nemačkih maraka Čedomiru Jovanoviću, kod hotela Hajat, od otkupa Miškovića.", navodi se u obraćanju i i zahteva da država Srbija kao i državne institucije, postupe po zakonu o krivičnom postupku "i uhapse Čedomira Jovanovića za počinjena krivična dela".
"Ako je Bagzi ubedio tužioce i sudije DOS-ovskog režima i "pomogao" da Legija, Zvezdan Jovanović i drugi dobiju po 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, smatramo da tužioci i sudije moraju postupiti i primeniti isti zakon. Pre svega jer navedene optužbe zaštićenog svedoka tužilaštva, iznete protiv Čedomira Jovanovića, moraju biti ključni razlog da se postupi po zakonima države Srbije i u slučaju navedenog. Ako tužilac ne podigne optužnicu, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji podneće krivičnu prijavu u svojstvu građanina, gde će ključni svedok biti Dejan Milenković - Bagzi", naglašava se u pismu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA