Najnovije

Zabrana srpskih ličnih dokumenata na KiM je rezultat pogubnih briselskih pregovora

BEOGRAD – Sprečavanjem slobode kretanja i oduzimanjem legalno stečenog prava na posedovanje ličnih isprava matične države grubo se narušavaju elementarna ljudska prava Srba sa KiM. Ovim se nastavlja degradacija suvereniteta nad područjem južne pokrajine. Činjenica koja dodatno zabrinjava je i izjava kosovskih zvaničnika da je ovakva odluka u skladu sa briselskim pregovorima i u januaru ove godine otvorenim Poglavljem 35 u pregovorima Srbije sa EU – saopštio je Srpski sabor Zavetnici reagujući na pretnje tzv. prištinskih vlasti.

(Foto: Zavetnici)

Zavetnici kažu da su ovakve tvrdnje predstavljaju neposredan dokaz da je politika briselskih pregovora koju predvodi aktuelni režim put ka potpunoj predaji Kosova i Metohije u ruke šiptarskih ekstremista i postepeno zaokruživanje kosovske državnosti.
– Srpski sabor Zavetnici je u više navrata upozoravao srpsku javnost da su pregovori u Briselu kao i pregovori u okviru Poglavlja 35 način da se Srbija natera na dobrovoljno odricanje od sopstvenog Ustava i Rezolucije 1244 i gašenje preostalih državnih institucija u južnoj pokrajini čime bi i formalno priznala tzv. državu Kosovo. Smatramo da je radi očuvanja teritorijalnog integriteta i zaštite prava srpskog naroda na KiM neophodno pod hitno prekinuti svaki vid odnosa sa prištinskim vlastima. Insistiramo na pokretanju ozbiljne diplomatske borbe za vraćanje pitanja južne srpske pokrajine pod okrilje UN, prekidu pregovora u okviru Poglavlja 35 sa EU i poništavanju svih briselskih sporazuma kako prethodne tako i sadašnje vlasti – saopštavaju Zavetnici koji na predstojećim parlamentarnim izborima nastupaju pod brojem 10 na glasačkom listiću.
Izvor: oslobodjenje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA