Najnovije

"Nemamo strategiju za borbu protiv džihadista u Libiji!"

General Valdhauser odgovarao je na pitanja senatora na saslušanju pre potvrde njegovog preuzimanja zapovedništva nad delom američke vojske.

Bez strategije za džihadiste (Foto: rusvesna.su)

Senator DŽon MekKejn, bivši kandidat za predsednika SAD, otvoreno je pitao ima li Amerika konkretnu strategiju za Libiju, na šta je Valdhauser odgovorio da ne zna.
"Nisam upoznat s postojanjem bilo kakve strategije za Libiju", rekao je iskreno Valdhauser na saslušanju otvorenom za javnost, a prenosi Si-En-En. Ogranak Islamske države u Libiji predstavlja jasnu pretnju SAD, ali američko vazduhoplovstvo ne napada tu terorističku grupu. Senator Lindsi Graham utvrdio je da tako nešto nema smisla, a general Valdhauser se složio s njim i dodao da je potrebno mnogo više američkih vojnika u Libiji kako bi se situacija stabilizovala. Portparol Pentagona, Piter Kuk, rekao je na konferenciji za štampu da je situacija u Libiji dosta kompleksna i time je izbegavao da decidirano komentariše Valdhauserove tvrdnje o nepostojanju strategije.
"Trenutno je najvažnije da libijska vlada preuzme vlast. Naravno, mi bismo hteli da se nađemo u situaciji da možemo da im pomognemo kad im ta pomoć zatreba", rekao je Kuk na konferenciji za novinare.
Vazdušne snage SAD napale su nekoliko položaja ID u Libiji. Ubijeno je više od 40 pripadnika Islamske države samo u jednom napadu u februaru, ali otad je nastupilo zatišje. Izvor: index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA