Najnovije

SRBIJA OSVOJILA SVETSKU LIGU! Odbojkaši razbili Brazil za istorijsku titulu - 3:0

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Brazila sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) i prvi put u istoriji osvojila Svetsku ligu.

Odbojkaši Srbije (Foto: Pravda)

Srpski odbojkaši šesti put igrali su u finalu Svetske lige, drugu godinu zaredom, a za prvo zlato u tom takmičenju pobedili su selekciju Brazila, koja je sinoć savladala Francuze.
Naša reprezentacija je tri puta igrala protiv Brazila u finalu Svetske lige i svaki put je poražena do sad.
Tok meča je izgledao ovako:
Prvi set:
- 25:22. Srbija je osvojila prvi set! Imali su naši igrači pet poena prednosti (18:13), približili su se Brazilci na 22:20, potom i 24:22, ali "orlovi" nisu dozvolili protivnicima čak ni da pomisle da bi mogli do preokreta.
- 16:13. Tri poena prednosti imaju izabranici Nikole Grbića na drugom tehničkom tajm-autu. Vodila se velika borba, igralo se poen za poen, da bi potom Srbi dodali gas i stekli dobru zalihu pred finiš prvog seta.
- 8:6. Naša selekcija je na prvi tehnički tajm-aut otišla sa dva poena prednosti. Smenjivale su se reprezentacije u vođstvu. Srbija je vodila 4:2, brazilci preokrenuli na 6.5, ali je onda usledila serija od tri poena naše selekcije.
Drugi set:
- 25:22. Ponovo je bilo napteo u završnici seta. Bilo je 20:15 za Srbiju da bi onda "karioke" vezale tri poena posle čega je Nikola Grbić zatrašio tajm-aut. Potom su se naši "digli" i u finišu seta odigrali fenomenalno
- 16:14. Imali su naši igrači četiri poena prednosti (11:7), ali su se Brazilci vratili i došli do izjednačenja (12:12). Ipak, uspeli su naši da na drugi tehnički tajm-aut da odu sa dva poena prednosti.
- 8:5. Nastavili su srpski odbojkaši sa sjajnom igrom. Odlično igraju u odbrani, pokrivaju teren i ne dozvoljavaju brazilcima da se razigraju.
Treći set:
- 16:11. Srbija je nadomak osvajanja Svetske lige! Pred finiš trećeg seta "orlovi" imaju prednost od pet poena.
- 8:6. Srbija i u trećem setu na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa prednosšću. Imali su naši vođstvo od 6:3 posle čega je selektor Brazila zatražio tajm-aut. Ipak, uspeli su naši da sačuvaju prednost do prve pauze.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA