Najnovije

CRNO MU SE PIŠE: SAD mogu da traže izručenje Radulovića!

Američka poreska uprava neće odustati od milion dolara koje im na ime neisplaćenog poreza duguje lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, pa bi on lako mogao da bude prvi na kojem bi se primenio novi sporazum o ekstradiciji, koji su u Beogradu potpisali srpski premijer Aleksandar Vučić i američki potpredsednik DŽozef Bajden.

Saša Radulović (Foto: Medija centar Beograd)

Ovim sporazumom predviđena je bolja saradnja između Srbije i SAD u oblasti policije, a sagovornici kažu da bi ovo moglo da bude osnov da Amerikanci zatraže izručenje Radulovića jer mu američki poreznici neće oprostiti dug od milion dolara.
Naime, lider DJB ostao je dužan Americi 1.069.670 dolara, zbog čega je američka poreska uprava IRS 14. jula 2005. stavila ruku na sve što srpski političar poseduje u toj državi, od automobila do nekretnina i ušteđevine.
Premijer Vučić je rekao kako Radulović nije učestvovao ni u jednom uspešnom projektu, osim ovom u Kaliforniji. "Tu ih je zavrnuo za sve pare", rekao je Vučić.
Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže kako se stvara vrlo nezgodna situacija - jer Srbija ima poslanika koji ima imunitet, a traže ga američke federalne vlasti.
- Skupština bi verovatno odmah zasedala. Imunitet bi morao da bude skinut ako bi se ispostavilo da je to tačno, SAD bi tražile da bude priveden. Srbija bi onda bilateralnim razgovorima uspela da izdejstvuje da mu suđenje bude ovde - rekao je Đukanović.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA