Najnovije

10 MEDALJA ZA SRBIJU: Završeno prvenstvo sveta u rešavanju šahovskih problema

U Beogradu je juče završeno 40. prvenstvo sveta u rešavanju šahovskih problema i 59. kongres šahovske kompozicije. Na svečanom zatvaranju u Jahting klubu Kej najboljima su uručene medalje i pehari, a najboljima u višegodišnjem ciklusu i posebna priznanja.

Šah (Foto: bioware.com)

Naši takmičari i organizatori imaju mnogo razloga za zadovoljstvo jer je Srbija sa 10 medalja jedna od najuspešnijih nacija na ovom takmičenju, a gosti Beograda kući odlaze sa uspomenama iz našeg glavnog grada, Fruške Gore, Novog sada, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca gde su provodili slobodno vreme.
Posebno priznanje na svečanoj ceremoniji zatvaranja dobio je naš Marjan Kovačević koji je na četrdesetom nastupu na svetskim prvenstvima proglašen za najboljeg kompozitora šahovskih problema na planeti. Nagrada se dodeljuje za poseban doprinos razvoju šahovske kompozicije svake 3 godine.
Reprezentacija Poljske je još jednom potvrdila dominaciju u ovoj šahovskoj discipline I osmi put za redom osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurnciji,a njihovi rešavači Pjorun, Mišta I Murđa su dominirali u pojedinačnoj konkurenciji.
Sledeće godine najbolji svetski rešavači I kompozitori okupiće se u Drezdenu (avgust 2017.) dok će prvenstvo starog kontinenta biti organizovano u Rigi (maj 2017.)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA