Najnovije

Guliver i liliputanci

U knjizi "Guliverova putovanja", Guliver u jednom trenutku dolazi u zemlju Liliputanaca. Umoran od puta zaspi. Kada se probudio, vidje da je netko pokušao da ga koncima za šivanje onesposobi. Počeo se, nakon sna, rastezati tako da su svi konci popucali, a Liliputanci koji su šetali po njemu i pričali kako ga treba, onako velikog, staviti u zatvor, popadali su na zemlju. I dalje su nešto nerazgovjetno galamili, vrlo nesuvislo, ali sada, zbog straha, i na pristojnoj distanci od njega.

Emil Vlajki (Foto: Jutjub)

Piše: Emil Vlajki, predsednik Partije ekonomske i socijalne pravde Ovaj referendum i nije toliko važan koliko mu ovi Liliputanci iz opozicije, Federacije i "međunarodne zajednice" posvećuju pažnju. On je mnogo vrjedniji zbog toga što je ta sića oko Gulivera pokazala svoje pravo lice, svoju (ne) inteligenciju, svoje (ne)sposobnosti i svoje niskosti. Narod je na konkretnom primjeru mogao vidjeti o kojim se duhovnim Liliputancima radi.

Jedna zemlja, da bi prosperirala u ovim vremenima, mora imati sposobnu, snažnu, dostojanstvenu opoziciju. A ova naša, umjesto da ima nekog minimalnog ponosa, čitavo se vrijeme sramoti tražeći ostrašćeno, od „Velikog Brata“ da hapsi istinskog Gulivera navodeći kojekakve glupe optužbe koje čak nisu ni dovoljno dobro smišljene.

To se tako, Liliputanci naši, ne radi. Da ste imalo proputovali svijetom, vidjeli biste da je svaki narod ponosan na svoje Gulivere, pogotovo na one koji su dokazali da su u stanju da se ravnopravno nose sa ostalim, često neprijateljskim, Guliverima iz drugih naroda.

Ali što čovjek da radi? Ne kaže naš narod uzaludno: "Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da duhovni Liliputanci ostave trag!" Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA