Najnovije

ONO ŠTO NE ZNATE: Svetske vlade se tajno spremaju za svetski rat

Penzionisani pripadnik Zelenih beretki je upozorio da se vlade širom sveta pripremaju za katastrofu i Treći svetski rat.

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ime penzionisanog pripadnika Zelenih beretki, jedinice za specijalne operacije američke vojske, je DŽeremaja DŽonson.
On je naveo: “Kao što je napisano u prethodnim člancima, moje čvrsto uverenje je da ćemo biti umešani u svetski rat koji će biti započet tako što će oružje elektromagnetskih impulsa (EMP) eksplodirati nad kontinentalnim delom SAD.“
Rečeno je da ovaj deo rezimira nedavne događaje koji učvršćuju takav zaključak, ubeđenje koje deli svetski lideri, visoka vojna lica, i istaknuti analitičari, kao i da dođe do opšteg konsenzusa stanovništva širom sveta. Na osnovu ovog teksta, nemačka vlada je dala instrukcije svojim građanima da se skladištenjem hrane i vode pripreme za predstojeću katastrofu koja može da traje bar 10 dana. U Berlinu razmatraju vraćanje obavezne regrutacije u pogledu priliva muslimanskih stranaca koji ulaze u Evropu.
Ova zabrinutost se odrazila i na Mađarsku i Češku, koje, u svetlu priliva preko milion muslimana koji ulaze u Evropu, pozivaju na stvaranje vojske u Evropi koja bi predstavlja EU, kako bi bili u stanju da se nose sa ovom krizom koja je zahvatila njihove granice.
“Moramo bezbednosti dati prioritet, pa počnimo uspostavljanje zajedničke evropske vojske.“
Tako se ne govori samo u Evropi. U SAD, Obama je nedavno u junu održao govor kao kobno, prikriveno upozorenje na stvari koje dolaze da Amerikanci budu “spremni za katastrofu.“ On je takođe istakao da svi Amerikanci treba da preuzmu odgovornost po pitanju pripreme na katastrofu imajući “plan evakuacije“ i potpuno opremljen komplet namirnica u slučaju katastrofe. Sajt SHTFplan.com je nedavno objavio izveštaj koji je otkrio da je departman domovinske bezbednosti odredio da oko 20 miliona dolara ode na opremu za detekciju zračenja.
Kao što je većina čitalaca svesna, Severna Koreja je uspešno lansirala SLBM (balistička raketa koja se lansira sa podmornice) prilikom probe 24. avgusta, koja je putovala oko 450 kilometara. Ove rakete su identifikovane od strane ministarstva odbrane kao KN-11 rakete, a njihovo probno lansiranje potvrđuje da je moguće pogoditi SAD lansiranjem sa podmornice na zapadnoj obali, na isti način kao što su Kinezi napravili test sa raketnim oblakom otkrivenim van Kalifornijske obale 2009. godine. Sa minijaturizacijom sposobnosti nuklearnih bojevih glava, Severna Koreja ima sposobnost da lansira EMP udar protiv SAD.
Severnokorejske izjave, kako navodi novinska agencija KCNA, koje se odnose na njihov test su:
“Probno lansiranje strateške balističke rakete koja se lansira sa podmornice je uspešno sprovedeno pod vođstvom severnokorejskog lidera Kim DŽong Una i on je probno lansiranje ocenio kao najveći uspeh i pobedu… Probno lansiranje SLBM je uspešno izvršeno bez ikakvog negativnog uticaja na susedne zemlje.“
Novinska agencija je citirala izjavu Kim DŽong Una:
“Opaka nuklearna pretnja SAD i ucena protiv KNDR rezulitirala je samo stimulisanjem njihove sposobnosti za nuklearni napad iz sata u sat, i kopno SAD i operativno pozorište na Pacifiku su sada na udarnom rasponu KPA, bez obzirana na to koliko SAD to pokušava da porekne.“
Akcije Severne Koreje su prethodile raspoređivanju THAD protivraketnog sistema u Južnoj Koreji i Japanskom moru, kao i nedavnog premeštanja bombardera sa nuklearnim naoružanjem B-52 od strane SAD na ostrvo Guam. Pored toga, ukupno 75.000 američkih i južnokorejskih vojnika je bilo angažovano u vojnim vežbama u Južnoj Koreji koje su razbesnele Severnu Koreju. Vežbe su počele neposredno pre testiranja severnokorejske rakete.
U izveštaju Sputnjik njuz se navodi da će ruski bombarderi dugog dometa TU-22M3 sada biti naoružani novim ruskim krstarećim projektilima Kh-32. Mogućnosti ovih projektila su zapanjujući: mogu da lete brzinom do 900 kilometara na sat na nadmorskoj visini od skoro 35 kilometara, a kada dođu u blizinu svog cilja, lete na dole pri brzini od skoro 4.500 kilometara na sat sa ukupnim rasponom od skoro 900 kilometara.
Već znamo da Rusi rade na izgradnji bunkera za svoje građane, koji se broje u hiljadama od najmanje 2012. godine u i oko Moskve i širom Rusije. Pored toga, Stevan Stenford, iz All New Pipeline-a, izvestio je 27. avgusta da se dešavaju neke uznemirujuće aktivnosti u ruskom “bunkeru sudnjeg dana“ koji se nalazi ispod Jamantau planine u Rusiji. Ovde je kratak izvod:
“Takođe smo nedavno pročitali, iz nepotvrđenih izvora, da Rusi možda idu ka ovim bunkerima u ovom trenutku. Ako je taj izveštaj tačan, a molimo se da nije, upozoreni smo da to znači da je rat veoma blizu.“
Stenford je takođe dodao:
“Kao što smo čuli u završnom snimku, izvešteno je da je ’Treći svetski rad Hilari Klinton’ neizbežan i vrhunski ruski lideri odlaze u svoje bunkere na Jamantau planinu. Mi smo naglasili da ANP ne može da potvrdi ovu priču u ovom trenutku. Ako primimo potvrdu, odmah ćemo ažurirati ovu priču. Ako je to istina, američki narod treba da zna – kao što svi znamo, sigurno nećemo to saznati iz naših glavnih medija niti od vlade.“
Ovaj izveštaj zaslužuje kontinuirano praćenje, naročito u svetlu vojnih manevara i pokreta prošle sedmice sprovedenih od strane ruske pešadije i vazduhoplovnih snaga, kao i njihove pomorske postave i avijacije u i oko granica baltičkih zemalja, pre svega Letoniji, Litvaniji i Estoniji, kao i Ukrajini i Poljskoj. Skorašnja smena komandi (i/ili čistke) nekoliko visokih pripadnika Kremlja i ruske vojske sugerišu (kao što se može pročitati detaljno u drugim člancima) da Vladimir Putin može očistiti bilo kog od njegovih savetnika koji bi se mogli protiviti budućim vojnim operacijama u Evropi.
Da bi se dalje povećala napetost, objavljeno je da su u sredu 24. avgusta turske vojne snage napale Siriju. Ofanziva je sastavljena od turskih oklopnih jedinica, timova specijalnih snaga i aviona podržanih od strane “koalicijskih“ aviona SAD. Navodni cilj je bio da se izbaci ISIS iz blizine turske granice i da se zaustavi napredak kurdskih boraca. Akcije su strogo osuđene od strane ministarstva spoljnih poslova Sirije koje je takođe izjavilo da je došlo do povrede granica Sirije i nacionalnog suvereniteta.
Ovo navodi na veliku dilemu koja eskalira iz dana u dan, jer su Turci podržani od strane NATO-a i SAD, a Sirijci od strane Rusije. Sputnjik njuz su takođe izvestile o još jednom uznemirujućem podatku u vezi ove situacije:
“General-poručnik Stiven Taunsend, nedavno imenovan za američkog komandanta američkih snaga u Iraku i Siriji, rekao je novinarima da su koalicione snage zvanično obavestile Moskvu i Damask o mogućim protivmerama koje bi primenile američke snage ukoliko se budu “osećale ugroženo“ od strane sirijskih snaga.“
Ovo je alarmantno, jer se SAD indirektno igraju igre mačke i miša sa Rusijom još otkad je ruska kampanja o pomoći Asadovoj vladi počela i završila se sa naknadnim povlačenjem većine ruskih jedinica. Još uvek postoji značajan kontingent ruskih snaga sa sedištem u Siriji u znak podrške vlade Damaska i sposobnosti da se snage rasporede brzo od strane Rusije u svakom trenutku, bez pitanja.
Ukupna situacija: svetske ekonomije propadaju, postoje građanski nemiri širom Evrope, razvijaju se građanski nemiri u SAD, vlada SAD i nacionalne vlade se pripremaju za katastrofu i rat, a barutna burad postoje u Siriji, Ukrajini i Severnoj Koreji i mogu se aktivirati u svakom trenutku. Moguće je i verovatno… da nemamo mnogo vremena između sadašnjosti i izbora u SAD, događaja koji može i ne mora pokrenuti Treći svetski rat.
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA