Najnovije

HAOS IZNAD CRNOG MORA: Suhoji "grubo" presreli američke špijunske avione koji su pokušali da pređu granicu!

Američki špijunski avioni dva puta su pokušali da priđu ruskoj granici preko Crnog mora, izvestilo je rusko Ministarstvo odbrane.

P-8 i Su-27 (Ilustracija: Pravda)

"7. septembra, američki osmatrački avioni P-8 Posejdon dva puta su pokušali da priđu ruskoj granici preko Crnog mora i to sa isključenim transponderima", rekao je predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov. Kako je naglasio, lovački avioni SU-27, koji su presreli američke špijunske avione, učinili su to striktno vodeći računa da se ne naruše međunarodna letačka pravila, prenosi RT.
Rojters je nešto ranije preneo optužbe dvojice neimenovanih činovnika američke vojske, koji su izneli primedbe na "nebezbedno i neprofesionalno" presretanje američkih špijunskih aviona tokom njihove "redovne patrole" iznad Crnog mora.  Oni tvrde da su ruski lovci SU-27 leteli na svega tri metra od američkog aviona, i da je "obračun" trajao čitavih 19 minuta.
Kako tvrde neimenovani zvaničnici, američki špijunski avioni su leteli 12 sati, a iako je tokom svakog leta uobičajena interakcija sa raznim letelicama, samo je ovaj susret njihov pilot okarakterisao kao "nebezbedan". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA