Najnovije

SPREMA SE HAOS: Ovaj potez Turaka šokirao Kurde, da li će popustiti (VIDEO/MAPA)

Takozvana Slobodna sirijska armija proglasila je poslednje uporište Islamse države na severu Alepa svojom ratnom zonom. SSA koja je, uz podršku turskih tenkova, očistila od Islamske države prostor uz sirijsko-tursku granicu do Eufrata sada je grad Al-Bab i okolinu proglasila za svoju ratnu zonu iako su njihove trupe udaljenije od tog mesta od snaga Kurda pa čak i Sirijske arapske armije.

Al Bab proglašen SSA ratnom zonom (Foto: southfront.org)

Ovim su Turci i tzv. SSA faktički poručili Kurdima da ne pokušavaju oni da napreduju ka gradu Al Bab ili će biti napadnuti. Ukolilo SAA osvoji Al Bab pre Kurda time će osujetiti nameru Kurda da spoje sa svojim sunarodnicima koji drže veliku teritoriju uz tursku granicu zapadno od Azaza. 

Na Kurdima je da izaberu: rat sa Turcima ili da odustanu od Al Bab-a. Kurdske snage koje napreduju iz oba pravca nalaze se mnogo bliže Al Babu od SAA. Ukoliko SAA i Turci prvi osvoje grad, SSA bi mogla da sa te strane napadne Sirijsku arapsku armiju u Alepu i zakomplikuje bitku za ovaj grad i donese dodatni haos u Siriju. Kako teče bitka terorista i SAA na jugu Alepa pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA