Najnovije

BITKA ZA DEIR EZ ZOR: Napadaju i teroristi i SAA! Avioni bombarduju bez prestanka! (MAPA)

Opkoljene jedinice Sirijske arapske armije u Deir Ez Zoru nemaju više gde da se povuku. Preostala im je samo bespoštedna borba do konačnog sloma terorističke ofanzive ili herojska smrt na dalekom istoku Sirije.
Teroristi u Deir Ez Zoru ne uspevaju da ostvare konkretne pomake na terenu nakon jučerašnjeg proboja kroz odbranu Sirijske armije i deljenja teritorije pod kontrolom SAA na pola. Teške borbe vode se za staro groblje, Al Furat univerzitet, Makabis industrijsku zonu, naselje DŽiraja ali i na drugim tačkama u istočnom sirijskom gradu Deir Ez Zoru. Uspevši da zadrže kontrolu nad Al Asad bolnicom i univerzitetom Al Furat, sirijske snage zadržale su i mogućnost ponovnog uspostavljanja veze između aerodroma i ostatka slobodne teritorije u Deir Ez Zoru. To, ipak, neće biti lak zadatak. Kako navode sirijski vojni izvori, primećeno je pomeranje elitnih jedinica Islamske države i njihove ratne opreme iz Mosula i Rake prema Deir Ez Zoru, a položaji SAA se nalaze pod neprestanom artiljerijskom vatrom. Situaciju dodatno otežava i to što je ID zauzeo Panoramu, uzvisinu sa koje sletanje helikoptera sa pojačanjem na aerodrom čini praktično nemogućim. Trenutna situacija u Deir Ez Zoru je i dalje veoma napeta, uprkos neprestanim napadima sirijske i ruske avijacije po položajima terorista. Ipak, podrška iz vazduha omogućila je sirijskim snagama da pokrenu prvi kontraudar iz pravca bolnice i aerodroma, a sa fronta stižu i prvi izveštaji o uspesima SAA.  Teroristi, sa druge strane, pokušavaju da izvrše pritisak iz svih pravaca na položaje SAA, ne bi li brojnošću uspeli da prevladaju odbrambene snage koje više nemaju gde da se povuku.

SAA je danas započela ofanzivu na istoku pokrajine Alepo, a jedan od ciljeva je i Al Bab, grad koji turska vojska i njihovi "pobunjenici" već mesecima bezuspešno opsedaju. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA