Najnovije

DODIK: General Mladić patriotski obavljao svoju dužnost

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je general Ratko Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub/Pravda)

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osećaj povodom sutrašnje presude generalu Mladiću. "Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gde god on bio", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.
On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska. "Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske", poručio je Dodik. Da vidite kako je ceo region na nogama zbog presude Mladiću, pogledajte OVDE. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: Izetbegović je srpski neprijatelj broj 1
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA