Najnovije

DAČIĆ VUČIĆU: Da su izbori dobri, Vatikan bi ih imao svake godine! (VIDEO)

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će premijer Aleksandar Vučić odlučiti da li će uz predsedničke biti raspisani i parlamentarni izbori, rekao je Ivica Dačić u Jutarnjem programu TV Pink.

Ivica Dačić (Foto: kremlin.ru)

On kaže da je njegov stav jasan po tom pitanju. - Stalno se šalimo i ja kažem premijeru, pošto on stalno zakazuje neke izbore: ''Polako sa tim izborima da su dobri i Vatikan bi držao svake godine'' - rekao je Dačić za TV Pink.
On se osvrnuo i na predsedničke kandidate koje je podržala opozicija, za koje kaže da im se kampanja zasniva na kritikama Aleksandra Vučića, a da se ne izjašnjavaju o važnim aktuelnim pitanjima koja se tičo odnosa sa BiH, Hrvatskom, što je posao predsednika države.
Vučić je u četvrtak izavio da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka.
- Video sam zahteve nekih koalicionih partnera, blizu sam da donesem odluku, ali to neće biti pre ponedeljka - rekao je Vučić.
U zemlji koja drži do ustava i poretka sigurno bi bila podneta inicijativa za zabranu stranke čiji se lider ponaša kao Sulejman Ugljanin, a koji je otišao u Prištinu da čestita Hašimu Tačiju Dan državnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On je naglasio da u svakoj zemlji postoje stvari koje su važne, a prva je očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje.
- U svakoj normalnoj zemlji koja drži do ustava i poretka neko bi podneo inicijativu za zabranu stranke čiji se lider tako ponaša. Postoje stvari koje su važne, prva je očuvanje teritorijalnog integriteta - naglasio je Dačić za TV Pink.
On je podsetio da se Ugljanin nije tako ponašao kada je bio u vladi, te da je izabrao pogrešan i štetan način političke borbe.
- Došli smo u situaciju da (Muamer) Zukorlić kritikuje Ugljanina. Što je dobro - zaključio je Dačić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA