Najnovije

NOVI NAPAD NA DAMASK: DŽihadisti pod kišom bombi napreduju na istoku sirijske prestonice! (VIDEO)

DŽihadisti iz organizacije Hajat Tahruir al Šam (HTŠ) pokrenuli su jutros novi snažan napad na položaje Sirijske arapske armije (SAA) u istočnoj četvrti Damaska - DŽobaru.

Damask danas (Foto: JuTjub, Pravda)

Drugi napad ove nedelje započeo je detonacijom samoubilačkog vozila na zapadu DŽobara, koje je ovaj put uništeno pre nego što je stiglo do cilja. Dok je još trajala pometnja izazvana snažnom eksplozijom, džihadisti su uspeli da delimično probiju linije Sirijske armije i nakon dva sata žestokih borbi preuzmu kontrolu nad fabrikom tekstila.
Nakon osvajanja fabrike, džihadisti HTŠ-a nastavili su napade na liniji DŽobar - Abasijijin, gde je došlo do niza žestokih borbi na više tačaka, a "pobunjenici" nastavljaju ofanzivu uprkos snažnom bombardovanju sirijske i ruske avijacije. Interesantno je da je teroristička organizacija Ahrar al Šam, bliska Al Kaidi, objavila je snimak iz osvojene tekstilne industrije u DŽobaru: Iako su džihadisti uspeli da naprave izvestan pomak na frontu, nije realno očekivati da će uspeti da utvrde svoje pozicije do te mere da izdrže novi kontranapad SAA koji je već započet. Ruptli je već izbacio snimak kontranapada SAA, na kom se vide borbe u gradskoj četvrti Kabun. U operacijama učestvuju borci SAA i Snaga narodne odbrane. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA