Najnovije

ĆAMILOV PAKLENI PLAN: Evo kako je mislio da isprovocira Srbiju!

Država Srbija nije dobila zvanični poziv da prisustvuje 22. godišnjici u Potočarima ove godine, a pozvani su lideri opozicije Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i bivši ombudsman Saša Janković, a to je deo smišljenog scenarija Ćamila Durakovića kako bi se Srbija prikazala kao zemlja koja ne poštuje žrtve.

Nova podvala (Foto: Jutjub)

Duraković je igrao dvostruku igru kako bi izigrao zvanični Beograd.
- S jedne strane, Vladi Srbije je govorio da će im poslati pozivnicu, a s druge strane je javno izjavljivao da nikome poziv ne treba i da će svako ko dođe u Potočere priznati genocid u Srebrenici, što je Srbiju dovelo pred svršen čin i odluku da niko od zvaničnika ovoga puta ne ide u Potočare - kaže sagovornik iz Vlade.
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je 2015. u Potočarima boravio u svojstvu premijera, kada je na najbrutalniji način kamenovan, ponovio je da se u Srebrenici dogodio strašan zločin i da iskreno saoseća sa porodicama žrtava. On je gostujući na TV „Hepi“ rekao da Srbija nije dobila pozivnicu za obeležavanje zločina u Potočarima, da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje.
Sa druge strane, predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 22. godišnjice u Srebrenici i bivši načelnik tog grada Ćamil Duraković tokom prošle nedelje je u izjavi za „Alo!” potvrdio da nije pozvan niko konkretno.
- Iz Srbije su nam svoje prisustvo za sada potvrdili Saša Janković, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak. Očekujemo da nam u naredna dva dana iz Vlade Srbije saopšte da li neko od njih dolazi i ko će to biti. Nismo zvali nekog konkretno, poslali smo samo obaveštenje da se obeležava 22. godišnjica, jer se na dženazu ne zove - kazao je on.
Inače, Duraković je juče izjavio da se „genocid” nikada ne sme zaboraviti.
- U novembru 2017. godine očekujem presudu Ratku Mladiću, a i konačnu presudu Radovanu Karadžiću. Čekamo brojne presude u predmetima koji se procesuiraju pred Sudom BiH - kazao je Duraković. Pogledajte OVDE kako je Šešelj čestitao Dan oslobođenja Srebrenice. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Grujičić preuzeo dužnost u Srebrenici:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA