Najnovije

DA LI STE SAČUVALI SVOJE AKCIJE? Telekom kreće sa isplatom dividenti, evo koliko dobijate po akciji

„Telekom Srbija“ a.d. Beograd obavestio je akcionare tog preduzeća koji su na dan 18.6.2017. godine bili upisani kao zakoniti imaoci akcija Društva u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti, da će Društvo, na osnovu odluka korporativnih organa Društva, izvršiti isplatu dividende, u ukupnom bruto iznosu od 11.013.680.000,00 dinara.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Svaki akcionar će po akciji dobiti nešto više od 11 dinara neto iznosa. Podsećamo građani su dobili po 31 akciju ovog preduzeća. Dividenda akcionarima Društva, biće isplaćena na sledeći način:  akcionaru Republici Srbiji - uplatom sa računa Društva, u skladu sa instrukcijama nadležnih organa Republike Srbije; svim ostalim akcionarima Društva - preko Centralnog registra, depoa i kliringa.
Ukupni bruto iznos dividende za akcionare Društva, kojima se isplata vrši preko Centralnog
registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti: 3.013.655.347,40 dinara. Ukupni neto iznos dividende za akcionare Društva, kojima se isplata vrši preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti: 2.561.591.234,49 dinara. Isplata dividende akcionarima Društva, za koje se isplata vrši preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, izvršiće se u sledećim neto iznosima: Domaća fizička lica koja su na dan dividende 18.6.2017. godine imala ukupno 218.881.794 akcija, u neto iznosu od 11,7020 dinara po akciji. Strana fizička lica: koja su na dan dividende 18.6.2017. godine imala ukupno 20.190 akcija, u neto iznosu od 11,7020 dinara po akciji. Domaća pravna lica: - koja su na dan dividende 18.6.2017. godine imala ukupno 715 akcija, u neto iznosu od 13,7671 dinara po akciji.
Isplata dividende koja se vrši preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od
vrednosti, biće izvršena na novčane račune akcionara Društva, a preko članova Centralnog
registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, kod kojih akcionari Društva imaju otvorene vlasničke račune hartija od vrednosti.
Akcionarima Društva, koji su akcije dobili kao građani, isplata dividende biće
izvršena na sledeći način: akcionarima koji su otvorili vlasnički i novčani račun za trgovanje akcijama, isplata će biti izvršena na taj namenski račun,  akcionari koji do dana dividende, tj. do 18.6.2017. godine nisu otvorili vlasnički i novčani račun za trgovanje akcijama, iznos dividende koji im pripada, mogu podići lično na šalterima pošta ili ekspozitura Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd. Akcionarima Društva, koji su akcije dobili kao zaposleni ili bivši zaposleni, isplata dividende biće izvršena na sledeći način: akcionarima koji su otvorili vlasnički i novčani račun za trgovanje akcijama, isplata će biti izvršena na taj namenski račun,  akcionari koji do dana dividende, tj. do 18.6.2017. godine nisu otvorili vlasnički i novčani račun za trgovanje akcijama, iznos dividende koji im pripada, mogu podići lično na šalterima ekspozitura Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, korporativnog agenta Društva.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kolko je dividenda bila prošle godine.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA