Најновије

ДА ЛИ СТЕ САЧУВАЛИ СВОЈЕ АКЦИЈЕ? Телеком креће са исплатом дивиденти, ево колико добијате по акцији

„Телеком Србија“ а.д. Београд обавестио је акционаре тог предузећа који су на дан 18.6.2017. године били уписани као законити имаоци акција Друштва у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности, да ће Друштво, на основу одлука корпоративних органа Друштва, извршити исплату дивиденде, у укупном бруто износу од 11.013.680.000,00 динара.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Сваки акционар ће по акцији добити нешто више од 11 динара нето износа. Подсећамо грађани су добили по 31 акцију овог предузећа. Дивиденда акционарима Друштва, биће исплаћена на следећи начин:  акционару Републици Србији - уплатом са рачуна Друштва, у складу са инструкцијама надлежних органа Републике Србије; свим осталим акционарима Друштва - преко Централног регистра, депоа и клиринга.
Укупни бруто износ дивиденде за акционаре Друштва, којима се исплата врши преко Централног
регистра, депоа и клиринга хартија од вредности: 3.013.655.347,40 динара. Укупни нето износ дивиденде за акционаре Друштва, којима се исплата врши преко Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности: 2.561.591.234,49 динара. Исплата дивиденде акционарима Друштва, за које се исплата врши преко Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности, извршиће се у следећим нето износима: Домаћа физичка лица која су на дан дивиденде 18.6.2017. године имала укупно 218.881.794 акција, у нето износу од 11,7020 динара по акцији. Страна физичка лица: која су на дан дивиденде 18.6.2017. године имала укупно 20.190 акција, у нето износу од 11,7020 динара по акцији. Домаћa правнa лицa: - која су на дан дивиденде 18.6.2017. године имала укупно 715 акција, у нето износу од 13,7671 динара по акцији.
Исплата дивиденде која се врши преко Централног регистра, депоа и клиринга хартија од
вредности, биће извршена на новчане рачуне акционара Друштва, а преко чланова Централног
регистра, депоа и клиринга хартија од вредности, код којих акционари Друштва имају отворене власничке рачуне хартија од вредности.
Акционарима Друштва, који су акције добили као грађани, исплата дивиденде биће
извршена на следећи начин: акционарима који су отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама, исплата ће бити извршена на тај наменски рачун,  акционари који до дана дивиденде, тј. до 18.6.2017. године нису отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама, износ дивиденде који им припада, могу подићи лично на шалтерима пошта или експозитура Банке Поштанскa штедионицa а.д. Београд. Акционарима Друштва, који су акције добили као запослени или бивши запослени, исплата дивиденде биће извршена на следећи начин: акционарима који су отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама, исплата ће бити извршена на тај наменски рачун,  акционари који до дана дивиденде, тј. до 18.6.2017. године нису отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама, износ дивиденде који им припада, могу подићи лично на шалтерима експозитура Војвођанске банке а.д. Нови Сад, корпоративног агента Друштва.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колко је дивиденда била прошле године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА