Najnovije

PODLI LATINI: Hrvati zastavama prekrili ćirilične table?!

Na tri vukovarska suda nema oznaka o kojim je institucijama reč, jer su nazivi prekriveni hrvatskim zastavama, kako bi bilo sprečeno da bude vidljiv jedan od naziva napisan na ćirilici, kao što to zakon propisuje.

Zastave u svrhu kršenja prava manjina (Foto: Pixabay)

Tri suda: Županijski, Opštinski i Prekršajni tako već mesecima krše Zakon o sudovima.
Ipak, niko se ne usuđuje da ukloni hrvatske zastave i da ponovo postane vidljiv i ćirilični natpis, jer bi to razbesnelo hrvatska ratna udruženja i sve one koji su mesecima razbijali ploče na ćirilici.
Zbunjeni građani koji dolaze u sud, pogotovo oni koji nisu iz Vukovara, ne mogu da se snađu bez natpisa i ne znaju pred kojim su se sudom zatekli.
Postavljanje dvojezičnih ploča, uz latinične i one na ćirilici, izazvao je revolt pojedinih udruženja, čiji su članovi razbijali takve ploče a onda su se setili da se isti efekat može postići i prelepljivanjem sadržaja, što, za razliku od njihovog uništavanja, nije tumačeno kao krivično delo.
Portal telegram.hr obratio se predsedniku Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom sa zahtevom da pojasni zašto sud - kao institucija koja bi trebalo da bude uzor kada je reč o poštovanju i sprovođenju zakona - ne poštuje ono što Zakon o sudovima nalaže.
Međutim, u ovom trenutku niko ne želi da skine nalepljene hrvatske zastave sa sudskih ploča u strahu da ne iziritira deo populacije hrvatskih veterana koja se protivi ćiriličnim natpisima u Vukovaru. Pogledajte OVDE kako su Hrvati zapretili Slovencima. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su lomljene ćirilične table:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA