Najnovije

EVO KOLIKO KOŠTA IZDAJA: Objavljene visine dnevnica crnogorskih oficira na Kosmetu

Nije postojao nijedan opravdan razlog za slanje vojnika u ovu misiju, posebno ne iz razloga što se time direktno zabija nož u leđa Srbiji.

Vojska Crne Gore (Foto: Vlada Crne Gore)

Dva oficira Vojske Crne Gore koji će učestvovati u misiji KFOR-a na Kosovu dobijaće dnevnice od po 70 evra.

Tu odluku je na svom sajtu objavilo Ministarstvo odbrane Crne Gore kojom se utvrđuju dnevnice pripadnicima Vojske Crne Gore u međunarodnoj misiji KFOR-a na Kosovu.

U Demokratskoj narodnoj partiji smatraju da sama činjenica da Vlada Crne Gore, odnosno poreski obveznici moraju da snose troškove slanja dva štabna oficira u misiju KFOR pokazuje da se radi o ispostavljanju računa za članstvo Crne Gore u NATO i služenje tuđim interesima.

„Nije postojao nijedan opravdan razlog za slanje vojnika u ovu misiju, posebno ne iz razloga što se time direktno zabija nož u leđa Srbiji i nanosi se šteta njenim interesima. Očigledno je ovo bio diktat sa strane koji marionetski režim u Podgorici bezpogovorno izvršava, a da pri tom mora da finansira sopstvenu izdaju. Mesečni troškovi od 4200 evra nisu zanemarljivi i ta sredstva su na mnogo načina mogla biti bolje i primerenije utrošena“, kazao je potparol DNP-a Nikola Jovanović, prenosi portal IN4S.

Dodaje da s obzirom da veći dio građana Crne Gore ne podržava Vladino priznanje tzv. države Kosovo jasno je da ne podržavaju ni slanje vojnika u misiju KFOR, pa je i svaljivanje tereta na njihov račun antidemokratsko i nelegitimno.

„Samo slanje vojnika je nepristojno i predstavlja sraman politički potez. Jasno da se ovde radi o političkom činu svrstavanja na stranu protiv interesa Republike Srbije, na šta smo navikli kada je reč o vladavini DPS-a, s tim što se ovim konkretnom slučaju, verujem, uvodi praksa da Crna Gora mora sama da finansira svaki pojedinačni zadatak koji dobije na izvršavanje. Na tu inferiornu poziciju su pristali oni koji su suprotno volji većine građana ugurali državu u NATO i donosili niz raznih odluka na spoljenjem planu koje su nelegitimne i nelegalne“, zaključio je Jovanović.

Skupština Crne Gore je ranije u julu je usvojila odluku o upućivanju dva štabna oficira u misiju KFOR-a na Kosovu glasovima vladajuće većine.

Inače, u Demokratskoj partiji socijalista smatraju da angažovanje pripadnika crnogorske vojske u međunarodnoj misiji na Kosovu doprinosi očuvanju mira u regionu, dok s druge strane, iz opozicije tvrde da ta odluka nije dobra, niti korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori.

A šta vas u Hrvatskoj čeka ako ste služili u JNA ili Vojsci RSK, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Crna Gora gradi NATO bazu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA