Najnovije

UDARNA VEST! Islamska država vratila izgubljene gradove i sela u svoje ruke! Kurdi razbijeni! Iračani u velikom strahu! (MAPA/FOTO)

Islamska država je pokrenula veliki kontra-ofanzivni napad protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u jugoistočnom delu provincije Deir ez Zor ovog vikenda.

DŽihadista Islamske države (Foto: Tviter)

Teroristička grupa započela je svoju kontra-ofanzivu na jugoistoku Deir ez Zora napadajući položaje Sirijskih demokratskih snaga u južnom delu regiona Šafah.

Nedugo nakon pokretanja ove kontra-ofanzive, Islamska država je uspela da razbije trupe SDF-a u regiji Šafah, prisiljavajući ih da se povuku na jug u strateški grad Susah.

Islamska država je nastavila sa velikim napretkom zauzevši Susah i više desetina sela i gradova u blizini iračke granice. Među oblastima koje je zauzela Islamska država ovog vikenda bili su gradovi Maršidah, Mouzan, Safafinah, Šajlah i Baguz Fakvani.

Islamska država sada nastoji da pređe planinu Baguz u pokušaju da stigne do iračke granične oblasti. Za sada, Islamska država nema svoje snage duž iračke granice; Međutim, ako uspešno preuzmu planine Baguz, doći će do velikog dela pustinje koja vodi u iračku pokrajinu Al-Anbar.

Nebo iznad Sirije uskoro će biti neprobojno. Pogledajte OVDE zbog čega.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Juče i prekjuče su Kurdi pretrpeli velike gubitke u Deir ez Zoru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA