Najnovije

FUŠERAJ SE NASTAVLJA, AL SVE TO MI PLAĆAMO: "Završeni" plato na Slaviji okićen, a popucao beton i deking!

Prošlo je tačno 17 meseci otkad su radovi na platou na Trgu Slavija počeli prvi put, da bi se nedugo zatim plato raspao. U aprilu ove godine je zato rađen ispočetka i "završen", zvanično, 3. septembra. Treći čin drame na Slaviji govori da i tu nije kraj, jer ekipa N1 danas je zatekla radnike koji su popravljali gotovo sve.

Radovi na Slaviji trajali su 17 meseci (Foto: Jutjub)

Mediji su objavili 3. septembra da je konačno završen plato na Trgu Slavija. Po završetku, plato će, kako kaže zamenik gradonačelnika, dobiti svoju punu svrhu budući da je zamišljen kao mesto sa kog će se posmatrati Slavija, ali i mesto na kome će se održavati koncerti i različiti događaji, objavljeno je tada.

Dva meseca od ovih vesti, jedini događaj koji se na platou održava u izvedbi je radnika, a jedini zvuk koji se širi Slavijom dopire od brusilice. Čime radovi na Slaviji zvanično ulaze u 17. mesec.

Dočekaće plato na Slaviji i Novu godinu, ali se zaista, posle svega, postavlja pitanje, hoće li i kada dočekati kraj radova? Podsetimo, 3. septembra ove godine lično je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za N1 potvrdio da su radovi, uprkos probijanju radova, konačno gotovi. Da ipak nisu, možda najbolje pokazuje i podatak da nijedan od gradskih čelnika ovaj plato nije nikada svečano otvorio.

A šta i da otvori? Kako da bilo ko prošeta platoom kad je beton ponovo popucao? Nezvanično saznajemo, pucanje su izazvali prolasci tramvaja.

Kako da vlast predstavi novu gradsku česmu kad iz nje preliva više nego iz gradske kase.

Dobio je trg na Slaviji i novu podnu oblogu - popularni "deking" koji se najčešće koristi za terase i splavove. Pa, iako su se baš tome čudili ljudi na društvenim mrežama, istina je da je tako po projektu i nije problem u "dekingu" već u njegovom kvalitetu, jer ovaj na Slaviji tek što je postavljen, već je na nekoliko mesta uništen.

A šta su rekli građani:

"Meni žao što to nije završeno na vreme... Bilo je kao završeno, pa je nešto popucalo, pa sad čujem da je opet i vidim da rade..."

"Pa da vam kažem, bilo bi čudno kad ne bi bilo jedino, ali ovde po Beogradu... mi stari Beograđani više se i ne čudimo šta se dešava".

"Znači, gradi se onako punom parom, sviđa i se što Beograd dobija neke nove obrise..."

N1: Je l vam deluje plato kao da je završen?

"Pa izgleda kao da je završen, čekamo samo da prođe lepo vreme, da počne da pada sneg i onda ćemo da dobijemo pravu sliku".

N1: A ovi radnici, je l vidite njih?

"Pa radnika bukvalno nema".

Izgleda da sličnu percepciju stvari na terenu ima i gradska vlast pa je na, naizgled nedovršenom platou, već postavila novogodišnje ukrase.

Fontanu na Slaviji su prvo stavili pa sklonili, a onda su krenuli radovi…

Pročitajte OVDE sve o još jednoj grandioznoj SNS investiciji.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA