Najnovije

BUREK SA VIŠNJAMA KOM NIKO NIJE ODOLEO: Posna poslastica koju ćete obožavati

Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite.

Pita sa višnjama (Foto: Jutjub)

Potrebno vam je: 1 pakovanje kora za pitu; oko 1 kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

Priprema: Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

Recet za posne hilandarske rezance pročitajte OVDE.

Izvor: Stil

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Posna projara koja osvaja na prvi zalogaj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA