Najnovije

SIRIJSKI TIGROVI DOBILI NOVI ZADATAK: Odlaze iz Hame, jer uskoro počinje žestok okršaj! Dve opcije su u igri! (VIDEO)

Elitne sirijske snage "Tigrovi" se sele iz severne Hame u područje pod kontrolom vladinih snaga na zapadnoj obali reke Eufrat, govore najnoviji vladini izveštaji.

Komandant Tigrova, brigadni general Suheil al Hasan (Foto: Pravda)

Izvor iz Tigrova je potvrdio ove izveštaje i rekao da će proces premeštanja trajati nekoliko dana. Međutim, odbio je da pruži dodatne informacije. Prema pro-vladinim aktivistima, nova misija Tigrova će se suprotstaviti pretnji preostalih boraca Islamske države u pustinji Homsa, koja se nalazi između zapadne obale reke Eufrat i istočnog Homsa. Snage Tigrova mogu pokrenuti vojnu operaciju u pustinji u narednih nekoliko nedelja.

Raspoređivanje, koje dolazi nakon odluke SAD da povuku trupe iz Sirije, sugeriše da elitne snage mogu takođe da izvrše neke osetljive zadatke u severoistočnom delu zemlje, ukoliko Damask postigne sporazum sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF). Jedan od mogućih zadataka biće odbijanje turske vojske od planiranog napada na region.

Erdogan razgovarao sa Trampom. Pogledajte OVDE šta je odlučio.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tigrovi već duže vreme čekaju pred vratima Idliba spremni da krenu u napad na radikalne islamiste u ovoj sirijskoj provinciji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA