Najnovije

TOTALNA SUPERIORNOST! Ruska vojska dobija potpuno novi arsenal 2019. godine - Arktik čvrsto ostaje u rukama Kremlja (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane predstavilo je šta sve planiraju da urade u dolazećoj 2019. godini, između ostalog razvoj najnovijih hipersoničnih raketa, usavršavanje napredne klase podmornica Borej i završetak operacije čišćenja Arktika.

Ruska baza na Arktiku (Foto: RIA)

Ovaj godišnji izveštaj je predstavio Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predsedniku Vladimiru Putinu. Prikazan je veliki broj statističkih podataka, od procenta savremenog oružja koje je stavljeno u upotrebu do količine novca koja je ušteđena uvođenjem novih elektronskih kartica za vojnike.

Ove, 2018. godine, ruska vojska je testirala brzinu ispaljivanja balističkih raketa, što je ključno u slučaju opšteg nuklearnog rata i pretnje međusobnog uništenja. Jedan od testova je izveden na podmornici Jurij Dolgoruki u Belom moru, blizu Kamčatke. Sa podmornice su ispaljene četiri rakete Bulava, što je prvi put da je takav baraž ispaljen sa podmornice klase Borej.

Drugi test je bilo ispaljivanje 12 H-101 krstarećih raketa sa bombardera Tu-160 na Arktiku.

Novo ubitačno oružje u ruskom arsenalu je hipersonična raketa Kindžal, koja je trenutno u test-fazi, ali bez obzira na to avioni Mig-31 patroliraju Crnim i Kaspijskim morem naoružani baš ovim raketama.

Šojgu je takođe pomenuo testove laserskog sistema Peresvet. Nije poznata prava svrha ovog misterioznog oružja, ali se pretpostavlja da je Peresvet pravi odgovor na američko jačanje anti-balističkog raketnog štita.

Potvrđeni su i testovi nuklearne podmornice Knjaz Vladimir. Ova napredna klasa podmornica Borej-A ima savremenije stelt i komunikacione komponente u poređenju sa osnovnom klasom Borej. Knjaz Vladimir će ući u upotrebu u sklopu ruske mornarice 2019. godine.

Još jedno oružje koje će debitovati 2019. godine je hipersonična jedrilica Avangard.

Sledeće godine će biti završeno veliko čišćenje Arktika, od svog krša koji je ostavljen posle povlačenja vojske po padu Sovjetskog Saveza.

Putin je uzeo stvar u svoje ruke i predstavio plan u 7 tačaka koji će sačuvati Kosovo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Russia Today

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA