Najnovije

MOSKVA SPREMNA ZA DALJU PRISNU SARADNJU: Akcenat je na kosovskom pitanju

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću Novu godinu i Božić i naveo da je Moskva spremna za dalju "prisnu saradnju o kosovskom pitanju".

Dačić (Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova)

Lavrov je u čestitki, koju je Dačiću uručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, konstatovao da je 2018. godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva dve zemlje.

On je naveo da je ubeđen da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef ruske diplomatije je poručio da se sa toplinom seća srdačnog prijema na koji je naišao tokom posete Srbiji povodom 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije, te da "računa na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni".

"Spremni smo za dalju prisnu saradnju o kosovskom pitanju", poručio je Lavrov.

Ministar Dačić i ambasador Čepurin su tokom današnjeg susreta razgovarali o pripremama za predstojeću posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

Dačić je ocenio da ta poseta predstavlja veoma važan događaj za Srbiju i srpski narod i da joj se pridaje izuzetan značaj.

Kakvu glupost je napravila Albanija, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lavrov o rusko-srpskim odnosima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA