Najnovije

TALASI LOME KAFIĆE PO BUDVI: Nezapamćeno nevreme na primorju (VIDEO)

Jak talas plime pogodio je nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izveštajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo.

Talas (Foto: Pixabay)

Južni vetar je oslabio, pa je situacija pod kontrolom. Nadležne službe i meštani Budve su sa 500 džakova peska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.
Jak prlimni talas nošen južnim vetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gde je dodatno podignut ionako visok vodostaj reke Bojane. Poplavljene su kućice i restorani duž rečne obale, a voda je potopila i ulcinjsku Veliku plažu.
Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž reke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsečena su od sveta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima, prenose mediji. Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.
Cetinje je, prema izveštaju lokane službe spašavanja, pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vetar čupao stabla i saobraćajne znakove. Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umeren do pojačan južni vjetar. Kome Milo prepušta CG, pogledajte OVDE. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tornado u Budvi 2016. godine
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA