Najnovije

JOŠ JEDNA PROVOKACIJA: Ruska ambasada u Britaniji traži objašnjenje pretresa aviona!

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji poslala je pismo Forin ofisu u kojem traže objašnjenje za pretres Aeroflotovog aviona na aerodromu Hitrou u Londonu, navodi se u saopštenju ambasade.

Aeroflot (Foto: Jutjub)

"Ambasada je poslala pismo Forin ofisu u kojem zahteva objašnjenje pretresa aviona", saopštio je sekretar za štampu ambasade, prenosi TAS S.
Pretres aviona Aeroflota na aerodromu Hitrou u Londonu je provokacija, saopštila je sinoć portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
"Smatramo da je pretres još jedna provokacija od strane britanskih vlasti. Britanska policija i carinici ušli su na Aeroflotov avion koji je trebalo da poleti iz Londona za Moskvu. Britanske vlasti su rekle da će avion biti pretražen, ali nisu rekli iz kog razloga. Pored toga, zatražili su da posada, uključujući i kapetana napusti avion", rekla je Zaharova, prenosi TAS S.
Ona je rekla da je kapetan predložio da se pretraga aviona uradi u njegovom prisustvu, jer u skladu sa propisima kapetan ne sme da napušta avion.
"Britanci su započeli pretragu, ali je kapetan ostao u kokpitu, nisu mu dozvolili da bude prisutan tokom pretresa. Ponašanje britanskih vlasti sugeriše da planiraju da tajno izvedu neke manipulacije na avionu", rekla je Zaharova.
Zaharova je dodala da je osoblje iz ruske ambasade u Londonu na putu prema aerodromu, a da ambasador Aleksandar Jakovenko razgovara sa britanskim vlastima.
Avion ruske kompanije Aeroflot pretresle su britanske vlasti na aerodromu Hitrou u Londonu, ne dajući razloge za to, naveli su izvori iz ove kompanije.
Britanija mora da povuče još preko 50 diplomata iz Rusije
Rusija je poručila Velikoj Britaniji da mora da povuče "nešto više od 50" svojih diplomata, javlja Rojters.
Rusija je već na određeni način uzvratila Britaniji proterujući 23 diplomata te zemlje, kao odgovor na prethodno proterivanje ruskih 23 diplomate iz Britanije, u vezi sa trovanjem bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije nervnim agensom.
Britanija tvrdi da je Rusija odgovorna za taj napad 4. marta u Solzberiju, a Rusija negira umešanost u taj slučaj.
Britanski ambasador je u petak ponovo pozvan u rusko ministarstvo spoljnih poslova gde mu je rečeno da Britanija mora da smanji broj svojih diplomata u Rusiji na isto onoliko koliko ima ruskih diplomata u Britaniji.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas za Rojters da to znači da će Britanija morati da smanji broj svojih diplomata u Rusiji za "nešto više od 50".
"Zatražili smo paritet. Britanci imaju 50 diplomata više nego Rusi", rekla je ona.
Upitana da li to znači da će London morati da povuče tačno 50 diplomata, Zaharova je rekla: "Malo više od 50".
Pročitajte OVDE zašto u Nemačkoj nema deportacije onih koji nemaju pasoše?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ne vidi se kraj krizi između Rusije i Britanije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA