Najnovije

SVETSKI POREDAK 2018: Putin objasnio zašto "američki partneri" postaju sve nervozniji! (VIDEO)

Poznati ruski televizijski novinar Vladimir Solovjev zsvršio je rad na dugo očekivanom dokumentarnom filmu „Svetski poredak - 2018“ u koji je uključio više razgovora koje je tokom prethodnih godinu dana vodio sa Vladimirom Putinom, a danas su objavljeni prvi delovi ovog filma, koji je još jedan od okazatelja velike promene u savremenim geopolitičkim kretanjima.

Vladimir Putin (Foto: RIA novosti)

Ruski lider je, pored ostalog, ocenio da je politika sankcija koju vode Sjedinjene Države dokaz njihove nekompetentnosti i simptom slabosti, a ne snage. - Sankcije su veoma stari, da ne kažem drevni instrument koji koriste mnogi, uključujući i američke partnere. A, što se nas tiče, oduvek je bilo ovako: Čim Rusija postane moćna država - kod naših partnera počinje panika. A za njom su sledili pokušaji da se Rusija obuzda, kaže Putin. Sankcije su, ocenio je ruski lider, nelegitimni i nepošteni način konkurentske borbe. - Za njih je to način i da prikoče jačanje odbrambene sposobnosti Rusije, ističe Putin i naglašava da je uveren da će zemlje koje vode antirusku politiku same stradati od svojih dejstava. - Gradite odnose sa Rusijom i svima će biti dobro. Svi koji drugima ukapavaju otrov - sami ga na kraju progutaju i otruju se. Naša izreka opominje: Ne pljuj u bunar - možda ćeš morati da iz njega piješ vodu. Pljuvanje se uvek okrene protiv onih koji to čine, upozorava predsednik Rusije. Putin je otkrio da je Vašington 2014. tražio od Kremlja da utiče na ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da ne primeni silu protiv učesnika državnog prevrata u Kijevu, da je ruski vrh obećao da će pomoći, a da samo dan kasnije izveden državni udar. Predsednik RF je ocenio da su Amerikanci tada drsko obmanuli Rusiju i dodao da to nije bilo prvi put. Naglasio je da su „američki partneri“ tada bili obećali da će - ako Janukovič odustane od upotrebe vojske - uticati da demonstranti napuste trgove i oslobode državne zgrade. - Da su makar telefonirali i bar nešto rekli! Makar: Nismo hteli da bude ovako, dogodio se eksces. Umesto toga - potpuna podrška onima koji su izvršili državni udar! - objasnio je Putin. On je ocenio da su 2014. udar u Ukrajini „izvele faktički Sjedinjene Države svojim rukama“ i dodao da SAD, upravo zato, nastavljaju da podržavaju sadašnju vlast u Kijevu. Solovjev je otkrio da je na filmu rađeno duže od godinu dana.
"Gledajte. Razgovor sa Putinom je bio čestit i direktan. Zanimljiv. Odgovorio je i na najnezgodnija i lična pitanja. U nekoliko navrata sam pomislio da ću dobiti otkaz", napisao je Solovjev na svom VKontakte profilu. Ceo film će biti emitovan tek po završetku predsedničke izborne kampanje. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA