Najnovije

EVO DOKAZA CRNO NA BELO - AMERIKANCI PROVALJENI: Rusi objavili fotografiju koja dokazuje zločin SAD u Siriji! (FOTO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografije snimljene iz aviona koje potvrđuju da su četvrti sirijske Rake razorene u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

Raka (Foto: Jutjub)

„Srušena je većina stambenih zgrada, bolnica, džamija, škola i objekata za snabdevanje“, navedeno je u saopštenju.
Humanitarna situacija u Raki je, kako je navedeno, i dalje veoma složena, pristup humanitarnim misijama je otežan. Među onima koji su odlučili da se vrate u grad ima mnogo ranjenih i poginulih usled eksplozija mina.
Ministarstvo je podsetilo da je zvanični predstavnik Ujedinjenih nacija u Siriji Jan Egelan ranije izjavio da su predstavnici UN koji su posetili Raku utvrdili da su razaranja u tom gradu znatno veća nego u Alepu i Homsu, koje su oslobodile snage sirijske armije uz podršku ruske avijacije.
U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije se dodaje da su pod ruševinama zgrada nastalim usled bombardovanja snaga koalicije ostale hiljade tela poginulih civila koja propadaju i zagađuju slojeve s vodom. U gradu ne radi vodovod, nisu uklonjene mine, nema struje, nema bolnica i apoteka, ne rade prodavnice.
Nisu stvoreni uslovi za bezbedan povratak civila, a civili koji su se već vratili su u opasnosti. Pogledajte fotografiju sirijske Rake koju je napravila ruska avijacija, a na kojima se vide razmere razaranja u bombardovanju koalicije na čelu sa SAD:

Snimak sa uvežbavanja Parade pobede koja će se 9. maja održati na Crvenom trgu u Moskvi, a u čemu je učestvovali preko 10.000 ljudi, pogledajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA