Najnovije

LAŽOV I MANIPULANT: Tači prvo bežao od nezgodnih pitanja, a onda prenerazio odgovorom!

U Parizu, u Evropskom savetu za strane relacije, a na konferenciji Biroa za informacije Evropskog parlamenta, ovaj put se kao gost predstavio Hašim Tači, predsednik samoproglašene republike Kosovo, za šta su saznali članovi Saveza Srba Francuske i odlučili da reaguju.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Akreditujući se za prisustvo, mlađani srpski aktivisti Milena Cakić, poreklom iz Dublja, a pri Savezu u ulozi predsednice Odbora za vezu sa Srbijom i Zaječarka Georgina Luković, kao čelnica Odbora za komunikacije, uz člana Saveza Svilajčanina Marka Milojevića, došli su s namerom ne da provociraju već da čuju stav iz prve ruke o kosovskom upornom ataku na Unesko na putu preuzimanja ili, bolje reći, krađe srpskih crkava i manastira.

- I šta nam se desilo? Grubo smo odbijeni - sažima Georgina.

Na to Milena žustro komentariše Tačija:

- Dvoličan i manipulator! Govorio je o Srbima kao "najboljim prijateljima", naglašavao da su Srbija i Kosovo u zajedničkim interesima i da je neophodno da se pomire. Sve je to kitio lepim rečima. Onda smo se mi "drznuli" da mu postavimo pitanje u vezi sa našim crkvama i manastirima: "Da li mislite da su crkve i manastiri dovoljno zaštićeni?" Prvo su se osetili zastoj i tišina, na šta je Tačijev saradnik rekao da ne opravdava takvo pitanje. Ipak, Tači se oglasio, ali kategoričnom tvrdnjom da su "na Kosovu zaštićeni svi sakralni objekti i da o tome kruže totalno lažne informacije, a istina je da nije bilo paljenja, rušenja, napada, nesigurnosti". Prenerazio nas je njegov odgovor, a osetili smo da ga nije iznenadilo takvo pitanje, već da su se za to unapred pripremili.

Georgina dodaje:

- Činilo mi se kao da čita već napisani smišljeni odgovor. A sve to je potvrdila reakcija voditeljke konferencije Silvi Kaufman, urednice dnevnika 
"Mond", koja je odmah nakon ovog našeg obraćanja, ne dozvolivši nam da nastavimo, prekinula i završila ovaj skup. Tako nam je surovo oduzela priliku da postavimo pitanje o Unesku.

Šta je Tači rekao o NATO i Kosovu čitajte OVDE.

Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zašto Putin ne podrži Dveri ili Šešelja?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS