Najnovije

POPOVIĆ: Za Rusiju je Kosovo neodvojivi deo Srbije

Odgovarajući na tvrdnje opozicije da će Vlada okrenuti leđa Rusiji i optužbe da će predati Kosovo, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je juče u Guči da to nije tačno i da Srbija ima izvanredne odnose sa Ruskom Federacijom, kao što ima odlične odnose i sa EU, SAD i Kinom.

Popović (Foto: Jutjub)

„To je naša politika. Jedina smo zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji niti će ikada to uraditi, a od Rusije imamo podršku po pitanju statusa Kosova i Metohije. U mojoj nedavnoj poseti kolegama na fakultetu Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici i Univerzitetu u Prištini, u razgovoru sa gradonačelnikom Prištine preneo sam poruke iz Rusije", rekao je Popović.

"Podržaće svaki kompromis koji Republika Srbija napravi po pitanju Kosova, naravno baziran na Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, koju Rusija potpuno podržava i Ustava RS, jer je Kosovo za Rusiju neodvojivi deo Srbije", rekao je Popović.

Porošenko pozvao EU da se izradi „zajednički pristup“ za zaustavljanje projekta „Severni tok 2“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović u parlamentu Krima: Građani su Krim vratili Rusiji

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA