Najnovije

Brat Radovana Karadžića o hapšenju i izručenju: Demokrate lagale, čekali da dobiju pare pa da objave...

Pre tačno deset godina, 21. jula 2008. godine objavljeno je da je uhapšen Radovan Karadžić. Ta vest odjeknula je ne samo u Srbiji nego i u svetskim medijima.

Radovan Karadžić (Foto: ICTY printskrin)

Luka Karadžić, brat nekadašnjeg predsednika RS, kome se trenutno sudi u Hagu i dalje tvrdi da je datum Radovanovog hapšenja namešten.

- On je uhapšen 18. jula, a ne 21., kao što je to lagala Demokratska stranka. Držali su ga tri dana na nepoznatoj lokaciji, dok je Miki Rakić u Hagu pregovarao oko novca koji je trebalo da dobiju za njega. Tek kad su pristali da isplate pare, objavili su da su uhapsili Radovana - kaže Luka.

Luka sam navodi da je znao da je Radovan uhapšen, jer je bio u stalnoj komunikaciji s njim, a nakon 18. jula 2008. ta komunikacija je bila prekinuta. Na pitanje da li je verovao da će njegov brat ikada  biti uhapšen i sproveden u Hag rekao je da su želeli još da ga kriju.

- Nama je bio glavni cilj da se sakrije što je duže moguće, jer smo se nadali da će se nešto promeniti. Nije se on krio iz razloga što je kukavica, nego da preko njega ne svale svu krivicu na srpski narod. Zna se kakva je tada bila kampanja protiv Srba i Republike Srpske u svetu. Sada su stvari počele da se polako menjaju, ali prekasno za mnoge Srbe.  Ne kažem da nije bilo zločina od strane Srba, ali su ga činile sve strane. Radovan nije znao za masakr u Srebrenici, uveren sam isto da ni Mladić nije znao - navodi Luka.

- Bio sam prošlog meseca u Hagu za bratov rođendan, dobro se oseća i dalje se bori za istinu. On je optimista bez obzira na sve i bez obzira na to o kakvom se sudu radi. Poznajući njega, ne sumnjam da bi Radovan sve ponovo isto uradio, jer zna zbog čega je to uradio i za koga se borio - zaključuje Luka.

OVDE pogledajte da li je, kako kaže Vučić, Marko Đurić mučenik, ili smo to mi, građani Srbije?

Izvor: Alo!

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Srbiji su potrebni migranti da nam poprave natalitet

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA