Najnovije

JOKSIMOVIĆ: Srbija vodi odgovornu evropsku politiku!

Vlada Srbije ne daje nerealna obećanja, već pomno prati dešavanja u Evropi i svetu i nastoji da na sveobuhvatan, i za našu zemlju i građane najbolji način, sprovodi odgovornu i promišljenu evropsku politiku, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Jadranka Joksimović (Foto: Jutjub)

- Za razliku od onih koji su davali nerealna obećanja - da ćemo ući u EU 2007 i 2012, mi uporno i stalno radimo na reformama, bavimo se jačanjem ekonomije, finansijskom konsolidacijom i reformama u oblasti vladavine prava u cilju usklađivanja sa najboljim evropskim standardima - rekla je Joksimović Tanjugu upitana da prokomentariše saopštenje DS u kome se izražava sumnja da je Vlada Srbije ozbiljno posvećena EU integracijama i pominje ranija izjava ministarke.

Joksimović u reagovanju ističe da je godinu 2025, kao potencijalni datum ulaska u EU, odredila Evropska komisija u Strategiji prosirenja, a ne Vlada Srbije. 

- Smatram da je datum realan i da dosadasnja dinamika pregovora odražava tu realnost. Najavila sam da Srbija može do 2023. da otvori i zatvori sva pregovaračka poglavlja kako bi do kraja te godine pregovori i zvanično bili zatvoreni i Srbija do kraja 2025. usla u EU. Ovu dinamiku su potvrdili i najviši zvaničnici EU koji su je ocenili ambicioznom ali i realnom i izvodljivom - ukazala je Joksimović.

Najlepši i najbrži američki bombarder su Sovjeti onesposobili čim je izašao iz fabrike. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Joksimović: Srbija posvećena boljoj budućnosti naših građana i članstvu u EU

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA