Najnovije

STAMATOVIĆ OŠTRO ZBOG KOSOVA: Vučić i njegove ulizice mogu da odu na neku njihovu "Nojevu barku"

Zdrava Srbija (ZS) još jednom je apelovala na patrijarha Irineja i SPC da glavu Crkve, vrate u njen zavičaj, u Pećku patrijaršiju.

Stamatović i Vučić (Foto: Jutjub)

U Zdravoj Srbiji smatraju da bi na taj način SPC uspela da spreči režim Aleksandra Vučića da, kako navode u toj stranci, ostvari svoju izdajničku nakanu i Kosovo i Metohiju (KiM) pokloni šiptarskim teroristima i NATO okupatorima. Predsednik inicijativnog odbora ove stranke Milan Stamatović, pozivao je patrijarha Irineja da, konačno, jasno i nedvosmisleno, uzme u zaštitu igumana Savu Janjića i vladiku raško-prizrenskog Teodosija koji su se našli na udaru Vučićevih saradnika i medija bliskih SNS.

- Samo zato što je sasuo istinu u lice uzurpatoru funkcije predsednika Republike Srbije koji preti sopstvenom narodu, seje defetizam i tera i ono malo preostalih Srba sa KiM, veleizdajnik Vučić je, kao neki taliban, "bacio fatvu" i odapeo strelu na hrabrog igumana dečanskog. Obaveza je Crkve da stane u zaštitu svoga kosovskometohijskog naroda i svojih velikodostojnika, a to će najefikasniji uraditi ako glavna adresa SPC, umesto beogradskog "kruga dvojke" na kojoj nije ni sto godina, opet bude u onom delu Srbije, gde je stolovala vekovima i gde su rođeni i naša velika srednjevekovna država i naša sveta crkva - pozvao je Stamatović i dodao “Vučiću preostaju samo dve mogućnosti: ili da kapitulira pred aklamativnim stavom građana Srbije u vezi sa KiM ili da se on sam i ono malo njegovih ulizica otcepe i od Crkve i od Srbije, ukrcaju na neku njihovu "Nojevu barku", pa tako, zadojevni mržnjom prema sopstvenom narodu, plutaju morima i okeanima.

Šta je Sanda Rašković Ivić poručila Vučiću povodom njegovog predlog o “razgraničenju” pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Milanom Stamatovićem.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA