Najnovije

"Čeda zaboravio da je nebitan, a zaboravlja da Kosovo ima ko da brani"

Čedomir Jovanović ne može da se suoči sa svojim političkim krajem, što su dokazali i poslednji izbori na kojima je osvojio 0.24% glasova. Čedomir je rešio da se stavi na raspolaganju Srbiji i ponudi rešenje za Kosovo i Metohiju. Zna da će razbesnesti mnoge, ali on smatra da država Srbija negira stvarnost. A koga još briga šta on smatra?! Odkad je njegovo mišljenje relevantno?

Ivana Borić (Foto: Srpska desnica)

Piše: Ivana Borić, Srpska desnica

Kosovo je otišlo. Za to je kriva i prethodna i sadašnja vlast – navodi se u „istorijskom“ saopštenju LDPa. Mali Čedica tako vidi bavljenje politikom. Sazoveš konferenciju za medije, priznaš pobedu Šiptara i još ispada da je narod Srbije potpuno šizofren jer veruje u opstanak Kosova i Metohije.

Jovanović će u septembru ponuditi drugačije političko delovanje kroz formiranje Koalicije za mir. Sa jasnim porukama da od rešenja pitanja Kosova, referenduma u Makedoniji i stabilizaciji prilika u BiH zavisi naša zajednička budućnost?

Hajde da pokušam da prevedem te reči – Jednostavnim i narodnim govorom to znači da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova. Uz obavezne EU i NATO integracije. Izgleda da mu se dopada da ga nazivaju izdajnikom. Postao je potpuni zavisnik. Od izdaje, razume se.

No, prema Čedici veći problem jeste ekstremni nacionalistički uticaj. To znači da srpske patriote, rodoljubi neće priznaju podelu Kosova i Metohije. To Čedomire Jovanoviću znači da ne priznajemo poraz. To znači da je Kosovo Srbija i da moramo da se odupremo stranim pritiscima. I da ćemo još jače širiti naš “ekstremni nacionalistički” uticaj.

Verujem da se raduješ izjavi Merkelove da nema promene granica na Balkanu. Pa Nemačka je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo. Po njima ta teritorija pripada Albancima. Da li to znači da bi trebalo da spustimo glave pred okupatorom iil da se borimo?

Po Ustavu Republike Srbije Kosovo i Metohija jeste Južna srpska pokrajna. Ideja LDP-a znači kršenje Ustava. Svako ko krši Ustav treba da bude procesuiran. Ali nekako u skladu sa njegovim političkim učiteljima i stranim finansijerima nismo iznenađeni. Svakako da će njegove pristalice i verni aktivisti zbog ovoga dati svoj glas Čedi, pa će na narednim izborima imati možda 0,26 % glasova, što ga apsolutno kandiduje da aktivno učestvuje u političkom životu Srbije.

Bez da pravim više reklamu gore spomenutom, jer se zakup medisjkog prostora plaća, moram da ga obavestim da Kosovo i Metohiju ima ko da brani.

Jedan uticajan portal objavio je fotografije srpskog položaja na Dudinom kršu. Opština Zvečan, Kosovo i Metohija, avgust 2018.godine. Pokušavala sam da saznam više, ali informacija je da se još ne zna ko stoji iza srpskih formacija. Podatak je samo da se radi o dobro organizovanim srpskim formacijama.

Stoga, nema povlačenja. Nema predaje!

Autorski tekst predsednika Srpske desnice Miše Vacića o hrvatskim zločinima nad Srbima pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa predsednikom Srpske desnice Mišom Vacićem.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA