Najnovije

SIRIJSKA REPUBLIKANSKA GARDA REŠILA DA OČISTI LATAKIJU: Žestoki udari na Hajat Tahrir al Šam i Turkestansku islamsku partiju!

Današnji napad u severnoj Latakiji dolazi samo nekoliko dana nakon što je pojačanje stiglo na ovom važnom delu fronta u severozapadnoj Siriji

Sirijska arapska vojska (Foto: Tviter)

Sirijska arapska vojska započela je snažan napad protiv džihadističkih pobunjenika u severnom delu Latakije danas popodne. Prema vojnom izvoru u Latakiji, Republikanska garda Sirijske arapske vojske (SAA) u velikoj meri je napala odbrambene položaje Hajat Tahrir Al-Šama i Turkestanske islamske partije (TIP) na Turkmenskim planinama.

Izvor je javio da je sirijska vojska koristila tešku artiljeriju i raketne bacače i minobacače u napadu na odbranu džihadista. Današnji napad u severnoj Latakiji dolazi samo nekoliko dana nakon što je pojačanje stiglo na ovom važnom delu fronta u severozapadnoj Siriji.

U narednim nedeljama, od Sirijske arapske armije se očekuje da okonča svoje operacije u Latakiji kako bi ponovo preuzeli poslednji deo pokrajine koji je još uvek pod džihadističkom kontrolom.

O teškim artiljerijskim napadima sirijske vojske na jug Idliba više pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte krvnički napad džihadista Turkestanske islamske partije (TIP) na položaje snaga Sirijske arapske vojske (SAA). Tom prilikom je ubijen određeni broj sirijskih vojnika, a teroristička akcija je sprovedena u junu 2018. godine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA