Најновије

СИРИЈСКА РЕПУБЛИКАНСКА ГАРДА РЕШИЛА ДА ОЧИСТИ ЛАТАКИЈУ: Жестоки удари на Хајат Тахрир ал Шам и Туркестанску исламску партију!

Данашњи напад у северној Латакији долази само неколико дана након што је појачање стигло на овом важном делу фронта у северозападној Сирији

Сиријска арапска војска (Фото: Твитер)

Сиријска арапска војска започела је снажан напад против џихадистичких побуњеника у северном делу Латакије данас поподне. Према војном извору у Латакији, Републиканска гарда Сиријске арапске војске (САА) у великој мери је напала одбрамбене положаје Хајат Тахрир Ал-Шама и Туркестанске исламске партије (ТИП) на Туркменским планинама.

Извор је јавио да је сиријска војска користила тешку артиљерију и ракетне бацаче и минобацаче у нападу на одбрану џихадиста. Данашњи напад у северној Латакији долази само неколико дана након што је појачање стигло на овом важном делу фронта у северозападној Сирији.

У наредним недељама, од Сиријске арапске армије се очекује да оконча своје операције у Латакији како би поново преузели последњи део покрајине који је још увек под џихадистичком контролом.

О тешким артиљеријским нападима сиријске војске на југ Идлиба више прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте крвнички напад џихадиста Туркестанске исламске партије (ТИП) на положаје снага Сиријске арапске војске (САА). Том приликом је убијен одређени број сиријских војника, а терористичка акција је спроведена у јуну 2018. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА