Najnovije

UKRAJINSKI FAŠISTI NAPALI HRAM UKRAJINSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! Lome ruke i noge vernicima, krvi do kolena!

Ekstremisti iz "Desnog sektora" zauzeli su hram kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Ivanovo-frankovskoj oblasti u Ukrajini, a nekoliko vernika je ozbiljno povređeno, saopšteno je na sajtu Ukrajinske pravoslavne crkve.

Pripadnici ukrajinskog fašističkog pokreta "Desni sektor" (Foto: Jutjub)

- Danas, 28. septembra, oko 13 časova po lokalnom vremenu, desničari iz “Desnog sektora” su u zaseoku Bogorodčani u Ivanovo-Frankovščini zauzeli Hram Svete Trojice Ukrajinske pravoslavne crkve. Polomljena su vrata, razbijeni prozori, a vernici su pretučeni. Jedan muškarac je dobio potres mozga, a jednom je slomljena ruka. Napadači su, takođe, povredili nastojnika hrama, protojereja Vladimira Šuvara - navedeno je u saopštenju.

Ekstremisti su, prema navodima očevidaca, uspeli da uđu u Crkvu kroz unutrašnje dvorište, a zatim su izazvali tuču s vernicima koji su bili unutra, nekoliko ljudi je ozbiljno povređeno.  Situacija u Hramu je i dalje napeta.

Ranije je namesnik Kijevo-pečerske lavre, mitropolit višgorodski i černobiljski Pavel saopštio da ekstremisti prete da će zauzeti lavru i druge hramove i manastire koji se nalaze pod okriljem Ukrajinske pravoslavne crkve. Situacija u vezi s Ukrajinskom pravoslavnom crkvom se zaoštrila posle saopštenja Carigradske patrijaršije da počinju pripreme za priznavanje ukrajinske autokefalnosti.

Pogledajte OVDE kakvu fotografiju je objavila Marija Zaharova.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako ukrajinski fašisti terorišu ljude na ulicama

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA