Najnovije

Dok sirijska vojska bitke bije da oslobodi zemlju, Amerikanci i Francuzi pljačkaju po Siriji i to ne samo naftu! (FOTO/VIDEO)

Američke i francuske snage počele su iskopavanja na arheološkom brdu blizu severnog grada Rake, javili su lokalni aktivisti.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Lokalni aktivista objavio je fotografiju na kojoj se vide teške mašine Koalicije pod vođstvom SAD u brdima Al-Mansoura zapadnog dela provincije Raka. Mohab Naser, rodom iz grada Rake, rekao je da su slična iskopavanja već mesecima u zapadnoj i severozapadnoj susednoj Tabki; posebno blizu DŽabara, Al-DŽarnije i Al-Krina.

Istočna i severoistočna regija Sirije - poznata pod nazivom Al-DŽazira - dom je nekoliko drevnih civilizacija i stoga je bogata antikvitetima i artefakatima. Islamska država, koja je u jednoj fazi kontrolisala većinu područja, zgrnula je ogromno bogatstvo od ilegalne prodaje starina na crnim tržištima.

Sirijski brod izazvao bes kod Turaka. Više o tome počitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američke i koalicione snage debelo su upletene u kriminalnu trgovinu artefaktima i arheološkim predmetima koje su ukrali u Siriji i Iraku. U tome im je pomagala i Islamska država koja se obogatila po tom osnovu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA