Najnovije

Vladimir Jakunjin nudi ambasadoru Kirbiju časove iz istorije: Rusi su oslobodili Beograd!

BEOGRAD - Predsednik Fonda Sveti Andrej Prvozvani i direktor Ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin ponudio je sinoć u Beogradu američkom ambasadoru u Srbiji Kirbiju svoje udžbenike iz istorije kao bi se upoznao sa istorijskom istinom da su Rusi u Drugom svetskom ratu oslobađali Beograd od nacista. 
Ambasador SAD Majkl Kirbi mora nazad u školu (foto Jutjub)

Ambasador SAD Majkl Kirbi mora nazad u školu (foto Jutjub)

Komentarišići na kraju konferencije "Veliki rat i početak novog sveta: aktuelno podsećanje za čovečanstvo", organizovane povodom 100 godina od početka prvog svetskog rata održane u Sava centru izjavu Kirbija u Večernjim novostima, Jakunjin je rekao da se više puta osvedočio u totalno neznanje koje Amerikanci imaju iz istorije i geografije. - Sumnjam da u SAD uče pravu istoriju u školama i na univerzitetima. Takva izjava samo znači da Amerikanci ne poznaju istoriju kada on kaže da nisu Rusi, nego Ukrajinci oslobodili Beograd. Evo, ja sam spreman da mu dam prave udžbenike iz istorije – rekao je Jakunjin dodavši da to što Kirbi priča neće uticati na infrastrukturu iz koje će Srbiji iz Rusije stići povoljni kredit. Što se toga tiče Amerikanci mogu malo da se odmore – ironično je prokomentarisao Jakunjin. NJemu je podrška stigla iz reda brojih ruskih novinara koji su na skup koji je Fond Sveti Andrej Prvozvani organizovao zajedno sa Beogradskim forumom za svet ravnopravnih. Ruska novinarka LJudmila Fomičeva, dopisnik agencije Interfaks izvadila je iz tašne karticu kojom se potvrđuje da je njen deda bio učesnik oslobađanja Beograd i za to odlikovan.
Pročitajte još: VUČIĆ: Kirbijeva izjava nema veze sa Srbijom već sa Rusijom!
Na dvodnevnom skupu u Sava centru učestvovalo je 150 intelektualaca iz 30 zemalja sveta, među njima nekadašnji češki premijer Vaclav Klaus, nekadašnji kanadski ambasador u Beogradu DŽems Biset, Momir Bulatović i Darko Tanasković. Izvor: Pravda/ D.Bašović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA