Najnovije

KAKAV PREOKRET! Francuska se izjasnila povodom Kosova i Metohije!

Posle Berlina, u kratkom roku je i Pariz "omekšao" svoj stav o eventualnom razgraničenju između Beograda i Prištine

Kosovo-Gračanica (Foto: Jutjub)

Posle Berlina, u kratkom roku je i Pariz “omekšao” svoj stav o eventualnom razgraničenju između Beograda i Prištine. Iako se do pre samo nekoliko dana Francuska držala svoje višegodišnje politike poštovanja postojećih međa na Balkanu, što je jasno istaknuto i na nedavnoj konferenciji ambasadora, ona je, posle napetosti u regionu pred rundu dijaloga u petak, preko portparola Ke d’Orseja poslala drugačiju poruku u kojoj se, između ostalog, ističe da je na dvema stranama da utvrde sadržaj sporazuma. To je ujedno bio i prvi zvanični stav Pariza o pitanju “razgraničenja”.

– Francuska smatra da je na dvema stranama odgovornost da utvrde sadržaj sporazuma i da ispitaju sve opcije koje bi mogle da dovedu do sveobuhvatnog i definitivnog rešavanja ovog spora i jačanja stabilnosti regiona – odgovorio je portparol Ke d’Orseja na pitanje kakav je stav Francuske o razgovorima između Beograda i Prištine i mogućoj promeni “granične linije između Srbije i Kosova”.

U Ke d’Orseju su ovom prilikom naglasili da je rešavanje spora između Srbije i Kosova od ključne važnosti za održivu stabilizaciju Zapadnog Balkana i za konkretizaciju evropskih perspektiva obeju strana.

Samardžić izneo ideju o rešavanju statusa Kosova i Metohije. Pročitajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić doneo odluku o odlasku na Kosovo i metohiju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA