Najnovije

FINALNA BORBA TEK PREDSTOJI: Sirijska vojska pojačala napade u severnoj Latakiji i zapadnom Idlibu! (VIDEO)

9. septembra, avioni ruskih vazduhoplovnih snaga i artiljerije iz Sirijske arapske armije (SAA) su napali pozicije militanata u zapadnom Idlibu i na severu Latakije, prema izvorima sirijskih provladinih vlasti.

SAA (Foto: Jutjub)

Izvor iz četvrte diviziji SAA, koji je trenutno smešten u severnoj Latakiji, rekao je za "Južni Front" da su napadi deo završnih priprema za pokretanje ofanzive na preostale militante u severozapadnoj Siriji. Međutim, izvor nije otkrio kada će napad početi.

U međuvremenu, Nacionalni front za oslobađanje (NFL) saopštio je da su njegovi borci granatirali ključnu helikoptersku bazu SAA u severnom delu Hame. Grupa pod pokroviteljstvom Turske rekla je da je napad bio odgovor na nedavna bombardovanja Sirije i Rusije na teritorije opozicije u severozapadnoj Siriji.

Dan ranije, SAA je atakovala na položaje militantnih snaga u severnom delu Hame i južnom delu Idliba. Lokalni posmatrači veruju da će vojska proširiti svoje napade kako bi u narednih nekoliko dana otvorila nove frontove, prema naseljima u jugozapadnom delu Alepa.

Pročitajte OVDE ko piše da Asad pobeđuje a da Idlib mora pasti?

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA